Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zavitek s suhim sadjem iz skutnega testa

Zavitek je popoln, ko imate doma zrele banane, ki jih morate porabiti.

Zavitek s suhim sadjem iz skutnega testa

Zavitek je popoln, ko imate doma zrele banane, ki jih morate porabiti.

Čas priprave 45 min + dan čakanja
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

skutno testo

  • 250 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 250 g skute (z 10 % maščobe)
  • 250 g masla

nadev

  • 500 g mešanega suhega sadja (marelice, slive, fige, itd.)
  • 40 g bučnih semen
  • 2 zreli banani
  • sok 1 limone
  • sok 1 pomaranče
  • mleti cimet
  • razpuščeno maslo za premaz

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

skutno testo

  • 250 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 250 g skute (z 10 % maščobe)
  • 250 g masla

nadev

  • 500 g mešanega suhega sadja (marelice, slive, fige, itd.)
  • 40 g bučnih semen
  • 2 zreli banani
  • sok 1 limone
  • sok 1 pomaranče
  • mleti cimet
  • razpuščeno maslo za premaz

Postopek

1

Vse sestavine za testo damo v primerno posodo, dodamo na koščke narezano maslo in hitro ročno zgnetemo v testo, ga pokrijemo in postavimo v hladilnik (najbolje je, če testo pripravimo prejšnji dan, na hladnem pa je lahko tudi dva do tri dni – potem se pri peki lepše dvigne).

2

Nadev pripravimo tako, da suho sadje narežemo na drobne kocke ali trakce, bučna semena grobo nasekljamo, banane zmečkamo z vilicami in pokapamo z limonovim in pomarančnim sokom; vse sestavine premešamo in dodamo malo cimeta.

3

Dobro ohlajeno testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini 2 do 3 mm debelo v pravokotnik (dolžina naj ustreza velikosti pekača). Premažemo ga z maslom in na testo razporedimo nadev. Testo ob straneh zavihamo navznoter, zvijemo v zavitek in ga tudi na zunanji strani namažemo z maslom. Zavitek s suhim sadjem pečemo 20 do 25 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.