
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače

Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Postopek
Sir narežemo na 1 cm velike kocke. Mlado čebulico očistimo in drobno nasekljamo. Prav tako drobno nasekljamo paradižnik.
V veliko skledo damo kuskus, ga prelijemo z vročo jušno osnovo in pokrijemo s kuhinjsko folijo. Pustimo 5 minut, da kuskus popije vso tekočino in nabrekne. Dodamo jajce in jogurt ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še sir, paradižnik in čebulo.
Iz tako pripravljene mešanice naredimo 4 polpete. V ponvi segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pečemo polpete 3 minute na vsaki strani, da postanejo zlato rjavi. Polpete postrežemo z zeleno solato in najljubšim čatnijem.
Nasvet
Pred oblikovanjem polpet si navlažimo roke, da se masa za polpete ne bo preveč lepila nanje. Namesto polsušenega paradižnika lahko uporabimo tudi sušenega, vendar ga dodamo v skledo, preden kuskus prelijemo z juho.