
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače

Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Postopek
Sir narežemo na 1 cm velike kocke. Mlado čebulico očistimo in drobno nasekljamo. Prav tako drobno nasekljamo paradižnik.
V veliko skledo damo kuskus, ga prelijemo z vročo jušno osnovo in pokrijemo s kuhinjsko folijo. Pustimo 5 minut, da kuskus popije vso tekočino in nabrekne. Dodamo jajce in jogurt ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še sir, paradižnik in čebulo.
Iz tako pripravljene mešanice naredimo 4 polpete. V ponvi segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pečemo polpete 3 minute na vsaki strani, da postanejo zlato rjavi. Polpete postrežemo z zeleno solato in najljubšim čatnijem.
Nasvet
Pred oblikovanjem polpet si navlažimo roke, da se masa za polpete ne bo preveč lepila nanje. Namesto polsušenega paradižnika lahko uporabimo tudi sušenega, vendar ga dodamo v skledo, preden kuskus prelijemo z juho.