
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.

Sestavine
- 6 dl mleka
- 4,5 dl sladke smetane
- lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
- 25 g sladkorja
- 100 g kratkozrnatega riža
- 25 g masla
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska, goveja, jagnječja in celo veganska "pečenka" za obiske, ki ne jedo mesa.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 6 dl mleka
- 4,5 dl sladke smetane
- lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
- 25 g sladkorja
- 100 g kratkozrnatega riža
- 25 g masla
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Mleko, smetano, limonovo lupino in razpolovljen vaniljin strok damo v kozico. Počasi zavremo, nato vmešamo sladkor in riž.
Mešanico zlijemo v plitvo ognjevarno posodo in po vrhu razporedimo na kocke narezano maslo. Riž v pečici pečemo 30 minut, nato ga dobro premešamo in pečemo še eno uro, da postane mehak in kremast in da se po vrhu naredi zlata skorjica. Prostornina in vrsta posode vplivata na čas pečenja; če je riž preveč rahel, ga pečemo še 10 minut in ponovno preverimo, ali je že dovolj pečen. Ko je pečen, naj 10 minut počiva, nato ga postrežemo.