© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezine z malinami in belo čokolado

Rezine z malinami in belo čokolado

Čas priprave 55 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
SHF7

Sestavine

krhko testo

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici vode (po potrebi)
  • 2 žlici sladkorja v prahu

nadev

  • 500 g sira maskarpone
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 veliki jajci
  • 250 g svežih malin
  • 100 g bele čokolade
  • papir in fižol za slepo peko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

krhko testo

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici vode (po potrebi)
  • 2 žlici sladkorja v prahu

nadev

  • 500 g sira maskarpone
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 veliki jajci
  • 250 g svežih malin
  • 100 g bele čokolade
  • papir in fižol za slepo peko

Postopek

1

Krhko testo zgnetemo iz navedenih sestavin, ga zavijemo v prosojno folijo in v hladilniku pustimo počivati 30 minut. Pečico segrejemo na 160 °C.

2

Na pomokani delovni površini razvaljamo spočito testo in z njim obložimo pekač velikosti 30 x 20 cm. Testo obložimo s papirjem za peko in nanj stresemo fižol ter slepo pečemo 10 minut. Fižol in papir odstranimo, pekač vrnemo v pečico in testo pečemo še 5 minut.

3

Maskarpone, sladkor, mandlje in jajci stepamo, da se dobro premešajo. Vmešamo maline in grobo nasekljano belo čokolado ter mešanico zlijemo po testu. Kolač pečemo 30 do 35 minut, da se nadev strdi in rahlo zlato zapeče. Pečico ugasnemo, odpremo vratca in pustimo, da se kolač postopoma ohladi. Najbolje je, da ga ohlajamo vsaj eno uro, preden ga narežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.