
Negroni z rumom
Ali veste, ob kakšni priložnosti je nastal negroni?
Negroni z rumom
Ali veste, ob kakšni priložnosti je nastal negroni?

Sestavine
- 0,5 dl zlatega ruma
- 0,5 dl grenčice (na primer campari ali cynar)
- 0,5 dl sladkega rdečega vermuta

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 0,5 dl zlatega ruma
- 0,5 dl grenčice (na primer campari ali cynar)
- 0,5 dl sladkega rdečega vermuta
Postopek
Rum, grenčico in vermut ter 0,25 dl vode damo v vrč in dobro zmešamo. Nalijemo v kozarčka in postrežemo.
Nasvet
Pri negroniju brez grenčice ne gre, zagotovo pa ne morete zgrešiti, če negroni postrežete s pomarančno lupino. Priporočamo ga kot aperitiv pred večernim obedom.
Negroni
Negroni naj bi nastal leta 1919, ko si je tako mešanico sestavin zaželel italijanski grof s priimkom – ne boste verjeli – Negroni.