
Negroni z rumom
Ali veste, ob kakšni priložnosti je nastal negroni?
Negroni z rumom
Ali veste, ob kakšni priložnosti je nastal negroni?

Sestavine
- 0,5 dl zlatega ruma
- 0,5 dl grenčice (na primer campari ali cynar)
- 0,5 dl sladkega rdečega vermuta

Konjak: pijača, ki je kompromis med znanostjo in umetnostjo
Konjak že od nekdaj vzbuja posebno spoštovanje. Je kot strogi, a karizmatični oče, ki redko pokaže svoj nasmeh, a ko ga, je trenutek nepozaben.

Najboljša kombinacija polnjene poletne zelenjave
Barvita poletna zelenjavna jed brez mesa, ki jo lahko postrežete toplo ali hladno. Popolna za hitro, zdravo in okusno kosilo.

Ribe, ki si zaslužijo mesto na naših krožnikih
Čeprav Slovenci vse bolj raznoliko sestavljamo svoj jedilnik, ribe še vedno ne dobijo mesta, ki si ga zaslužijo.
Sestavine
- 0,5 dl zlatega ruma
- 0,5 dl grenčice (na primer campari ali cynar)
- 0,5 dl sladkega rdečega vermuta
Postopek
Rum, grenčico in vermut ter 0,25 dl vode damo v vrč in dobro zmešamo. Nalijemo v kozarčka in postrežemo.
Nasvet
Pri negroniju brez grenčice ne gre, zagotovo pa ne morete zgrešiti, če negroni postrežete s pomarančno lupino. Priporočamo ga kot aperitiv pred večernim obedom.
Negroni
Negroni naj bi nastal leta 1919, ko si je tako mešanico sestavin zaželel italijanski grof s priimkom – ne boste verjeli – Negroni.