Kaj boste skuhali danes?
Negroni z rumom
Ali veste, ob kakšni priložnosti je nastal negroni?
Negroni z rumom
Ali veste, ob kakšni priložnosti je nastal negroni?
Sestavine
- 0,5 dl zlatega ruma
- 0,5 dl grenčice (na primer campari ali cynar)
- 0,5 dl sladkega rdečega vermuta
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 0,5 dl zlatega ruma
- 0,5 dl grenčice (na primer campari ali cynar)
- 0,5 dl sladkega rdečega vermuta
Postopek
Rum, grenčico in vermut ter 0,25 dl vode damo v vrč in dobro zmešamo. Nalijemo v kozarčka in postrežemo.
Nasvet
Pri negroniju brez grenčice ne gre, zagotovo pa ne morete zgrešiti, če negroni postrežete s pomarančno lupino. Priporočamo ga kot aperitiv pred večernim obedom.
Negroni
Negroni naj bi nastal leta 1919, ko si je tako mešanico sestavin zaželel italijanski grof s priimkom – ne boste verjeli – Negroni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Robidov kolač z jabolkom in mandlji
Krompirjeva solata s slanino in čebulo
Tokrat bomo krompir spekli na žaru, potem pa posuli s hrustljavimi kockami slanine in svežimi zelišči
Enolončnica iz školjk in kozic
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed