
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 velik sladki krompir
- 800 g paradižnikov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 3 vejice rožmarina
- 1 zelenjavna ali piščančja jušna kocka
- 0,7 dl sladke smetane
- sol in poper

Tri sadne pite, s katerimi bo vaše poletje slajše
Poletje je čas za lahkotne, osvežilne sladice – in kaj je boljšega kot pita, polna sočnega sezonskega sadja?

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 velik sladki krompir
- 800 g paradižnikov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 3 vejice rožmarina
- 1 zelenjavna ali piščančja jušna kocka
- 0,7 dl sladke smetane
- sol in poper
Postopek
Čebulo, korenje in papriko očistimo in narežemo. Sladki krompir olupimo in narežemo. Česen stremo. Vejice rožmarina osmukamo in lističe narežemo.
V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo čebulo in jo pražimo, dokler se ne zmehča in nekoliko porjavi. Dodamo korenje, česen, papriko in sladki krompir. Kuhamo še 10 minut, medtem večkrat premešamo in pazimo, da se česen ne zažge. Dodamo paradižnik, zelišča in jušno kocko, ki smo jo raztopili v litru vode. Pustimo, da juha rahlo zavre, nato pa jo pokrijemo in kuhamo še 20 minut, da se sladki krompir zmehča.
Juho s paličnim mešalnikom gladko zmeljemo. Primešamo sladko smetano ter solimo in popramo po okusu. Juho lahko hranimo v hladilniku do tri dni, lahko pa jo tudi zamrznemo za največ tri mesece.
Nasvet
K juhi se odlično podajo slani polžki iz listnatega testa.