Kaj boste skuhali danes?
Špinačna rižota s česnom in praženimi mandlji
Špinačna rižota s česnom in praženimi mandlji
Sestavine
- 400 g riža za rižoto
- 3 šalotke
- 1 steblo zelene
- 1 glavica česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1–1,5 litra kokošje ali zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice maskarponeja
- 200 g mlade špinače (ali 150 g zamrznjene)
- sol in poper
- 100 g mandljevih palčk
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 400 g riža za rižoto
- 3 šalotke
- 1 steblo zelene
- 1 glavica česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1–1,5 litra kokošje ali zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice maskarponeja
- 200 g mlade špinače (ali 150 g zamrznjene)
- sol in poper
- 100 g mandljevih palčk
Postopek
Šalotko olupimo in drobno narežemo. Zeleno očistimo in narežemo na drobne kocke. Glavico česna razdelimo na stroke, jih olupimo in stisnemo.
Šalotko zarumenimo v kozici na vročem oljčnem olju. Dodamo riž, dobro zmešamo in postopoma dolivamo jušno osnovo. Približno 5 minut preden je riž kuhan, dodamo narezano zeleno in česen, nato pa vmešamo svežo špinačo in po potrebi med mešanjem še dodatno zalivamo z jušno osnovo. Če uporabimo zamrznjeno špinačo, jo prej odtalimo. Tik preden je rižota gotova, dodamo maskarpone ter začinimo s soljo in poprom.
V teflonski ponvi popražimo mandljeve palčke. Špinačno rižoto razdelimo na krožnike, potresemo z mandljevimi palčkami in ponudimo.
Nasvet
Na prodajnih policah najdemo riž, ki se kuha različno dolgo, zato na embalaži preverite, kdaj je pravi trenutek, da v jed dodate zeleno in česen.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Praznični križci in krožci (krožci in smrečice)
Limonova marmelada
Limonova marmelada bo pregnala kisle nasmeške, še posebno kot spremljava k sladicam