
Kremna kolerabna juha
Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho
Kremna kolerabna juha
Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho

Sestavine
- 2 šalotki
- 1⁄2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 600 g rumene kolerabe
- 1 srednje velik krompir
- 5 dl goveje jušne osnove
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol in poper
za okras
- 4 ščepci mandljevih lističev
- 4 vršički timijanovih vejic

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 2 šalotki
- 1⁄2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 600 g rumene kolerabe
- 1 srednje velik krompir
- 5 dl goveje jušne osnove
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol in poper
za okras
- 4 ščepci mandljevih lističev
- 4 vršički timijanovih vejic
Postopek
Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa ju v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo in krompir očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Dodamo ju v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Solimo, popramo in vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.
Vse zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Juho po želji še dodatno začinimo, jo nalijemo v skodelice, okrasimo z mandljevimi lističi in timijanom ter takoj ponudimo.