© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna kolerabna juha

Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho

Kremna kolerabna juha

Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kremna kolerabna juha

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 1⁄2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 600 g rumene kolerabe
  • 1 srednje velik krompir
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol in poper

za okras

  • 4 ščepci mandljevih lističev
  • 4 vršički timijanovih vejic
sladkih5 profimedia-0385176269.jpg

Pavlova z rdečim ribezom

V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 1⁄2 stroka česna
  • 1 žlica masla
  • 600 g rumene kolerabe
  • 1 srednje velik krompir
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol in poper

za okras

  • 4 ščepci mandljevih lističev
  • 4 vršički timijanovih vejic

Postopek

1

Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa ju v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo in krompir očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Dodamo ju v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Solimo, popramo in vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.

2

Vse zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Juho po želji še dodatno začinimo, jo nalijemo v skodelice, okrasimo z mandljevimi lističi in timijanom ter takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.