
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako

Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje
Preberite tudi

S temi nasveti vam bo potica uspela
Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša potica zagotovo uspela.

Malo kalorij, veliko okusa: trije recepti za dni, ko ste na dieti
Če ste si to pomlad zadali, da izgubite odvečen kilogram ali dva, nikar ne stradajte! Veliko je okusnih, a manj kaloričnih jedi, ki si jih lahko privoščite.

Tri hitra pomladna kosila brez mesa
Iščete idejo za hitro, okusno in brezmesno kosilo? Brez skrbi – imamo tri odlične predloge, ki so enostavni, nasitni in polni dobrega okusa!
Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje
Postopek
V vsak ribji file zarežemo z nožem dovolj velik žep. Rezini toasta, s katerih smo odstranili skorjo, narežemo na drobne kockice, v pečici posušimo, zdrobimo in prihranimo za paniranje ribjih filejev.

Rezini lososa vložimo v pripravljena žepka v ribjih filejih, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcu in drobtinah iz toasta. Oljčno olje segrejemo na 140 °C. Ribe na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.

V kozici zavremo sladko smetano. Dodamo kislo smetano in kanček limonovega soka. Smetanovo zmes začinimo s soljo in poprom ter povremo do ustrezne gostote. Odstavimo in vmešamo kaviar keta.
Ocvrte ribe dobro odcedimo na papirnatem prtiču, nato pa postrežemo s kaviarjevo omako.
Nasvet
Kako filiramo romba, si oglejte med kuharskimi tehnikami.