
Kožarice z lečo
Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?
Kožarice z lečo
Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Sestavine
- 4 klobase kožarice
- belo vino (po želji)
leča
- 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
- 40 g masla
- 40 g moke
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- vejica timijana
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- mleti poper
- 1 žlička limonovega soka

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 4 klobase kožarice
- belo vino (po želji)
leča
- 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
- 40 g masla
- 40 g moke
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- vejica timijana
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- mleti poper
- 1 žlička limonovega soka
Postopek
Kožarice v vodi kuhamo uro do uro in pol. Vodi lahko dodamo belo vino, in sicer 3 dl vina na liter vode.
Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in moko, zlato rumeno prepražimo, dodamo na pol odcejeno kuhano lečo, timijan, jušno kocko, sol, poper in peteršilj ter dobro prekuhamo. Okus oplemenitimo še z limonovim sokom in ponudimo kot prilogo kožaricam.