© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni sirup s kardamomom

Pisana osvežitev za poletne dni - namesto jagod lahko uporabimo tudi maline

Jagodni sirup s kardamomom

Pisana osvežitev za poletne dni - namesto jagod lahko uporabimo tudi maline

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagodni sirup s kardamomom

Sestavine

  • 500 g jagod (uporabimo lahko tudi maline)
  • 8 kardamomovih strokov
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2,25 dl vode
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g jagod (uporabimo lahko tudi maline)
  • 8 kardamomovih strokov
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2,25 dl vode

Postopek

1

Jagodam odstranimo peclje in jih prerežemo na pol. Kardamomove stroke nekoliko stremo, da spustijo več arome. V kozico damo jagode, kardamom in vodo ter pustimo, da mešanica zavre. Nežno jo kuhamo 15 minut oziroma dokler se jagode povsem ne zmehčajo; s hrbtno stranjo kuhalnice jih večkrat rahlo potlačimo, da spustijo sok. Ko so kuhane, mešanico precedimo skozi muslinasto tkanino ali gazo; pri tem jo stiskamo, da dobimo čim več soka.

2

Odmerimo 3,75 dl soka (razmerje med sokom in sladkorjem naj bo vedno 5 : 1). Sok in sladkor damo v kozico in ju kuhamo pri zmerni temperaturi. Medtem ves čas mešamo, da se sladkor raztopi. Primešamo limonov sok in pustimo, da se sirup ohladi. V hladilniku ga lahko hranimo do dva tedna. Postrežemo razredčenega z mrzlo gazirano vodo ali tonikom ali pa ga prilijemo penečemu vinu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.