 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Svinjina s fižolom po špansko
Slastno kosilo, pripravljeno v eni ponvi
Svinjina s fižolom po špansko
Slastno kosilo, pripravljeno v eni ponvi
 
    Sestavine
- 3 stroki česna
- 2 žlici repičnega olja
- 4 žličke dimljene mlete paprike
- 4 pusti zrezki svinjskega plečeta
- 2 veliki čebuli
- 5 večjih korenčkov
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 rdeči papriki
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 3 vejice rožmarina
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
- 2 pločevinki (po 400 g) maslenega fižola
- nekaj vejic peteršilja
- stisk limonovega soka (po želji)
- sol in poper
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 3 stroki česna
- 2 žlici repičnega olja
- 4 žličke dimljene mlete paprike
- 4 pusti zrezki svinjskega plečeta
- 2 veliki čebuli
- 5 večjih korenčkov
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 rdeči papriki
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 3 vejice rožmarina
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
- 2 pločevinki (po 400 g) maslenega fižola
- nekaj vejic peteršilja
- stisk limonovega soka (po želji)
- sol in poper
Postopek
En strok česna stremo, dva pa narežemo na rezinice. Čebuli razpolovimo in narežemo na trakove. Korenje narežemo na kocke, papriko očistimo in jo narežemo na kose. Rožmarinove lističe drobno nasekljamo. Jušno kocko raztopimo v ½ litra vrele vode. Fižol odcedimo, peteršilj sesekljamo. Mesu obrežemo odvečno maščobo.
V plitvi posodi zmešamo strt česen, 1 žlico olja in 1 žlico dimljene mlete paprike ter v mešanici povaljamo zrezke, da so začinjeni po obeh straneh. Segrejemo veliko oplasteno ponev in v njej pečemo zrezke približno 4 minute na vsaki strani, da so delno pečeni in od zunaj rjavo zapečeni. Vzamemo jih iz ponve.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem pražimo čebulo, korenje in rezinice česna 10 minut, da zelenjava malce karamelizira, medtem pogosto pomešamo. Prilijemo šerijev kis, pustimo, da zacvrči, nato dodamo papriko, jušno osnovo, rožmarin, sokove, ki so ostali v posodi od mesa, cele paradižničke, paradižnikovo mezgo, preostale 3 žličke dimljene paprike in fižol. Na vrh položimo zrezke, nato ponev pokrijemo in kuhamo 20 minut, da sta meso in zelenjava mehka. Svinjina bo kuhana in sočna, a ne bo razpadala. Postrežemo s peteršiljem in po želji dodamo malo limonovega soka.
Priljubljeni recepti
Vaniljeva torta z metuljčki in pikapolonicami
Ker velja, da jemo tudi z očmi, boste z njo razveselili tako svojo mamo kot svojo nečakinjo.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        