© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solatni preliv z roquefortom

Solatni preliv z roquefortom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fünf klassische Salatsaucen:Roquefort- Dip

Sestavine

  • 100 g roqueforta
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici češnjevca
  • sol
  • poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sok ½ limone
  • 5 žlic sladke smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 100 g roqueforta
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici češnjevca
  • sol
  • poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sok ½ limone
  • 5 žlic sladke smetane

Postopek

1

S koščka sira odstranimo skorjo. Sir narežemo na kocke in s pomočjo žlice pretlačimo skozi cedilo. Dolijemo mleko in dobro zmešamo. Dodamo češnjevec in ponovno zmešamo. Omako začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreškom in limonovim sokom. Sladko smetano čvrsto stepemo, previdno vmešamo v omako in po okusu začinimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.