
Kaj boste skuhali danes?
Solatni preliv z roquefortom
Solatni preliv z roquefortom

Sestavine
- 100 g roqueforta
- 1 dl mleka
- 2 žlici češnjevca
- sol
- poper
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- sok ½ limone
- 5 žlic sladke smetane

Ne spreglejte te klasike iz kuhinj naših non
Pršutov toč ali toč iz pršuta je slastna primorska jed z bogato tradicijo – popolna za jesenske dni.

Kruh, ki je pripravljen v 5 minutah
Ko nimate časa (ali volje) gnesti testa, a si vseeno zaželíte domač, svež kruh s hrustljavo skorjico, pride prav ta preprosta tehnika.

Recept za najboljši jabolčni zavitek, kot ga je delala babica
Babičin jabolčni štrudelj ostaja ena tistih sladic, ki jih povezujemo z otroštvom, toplino in domačnostjo. Vsaka družina ima svoj recept in prav ta raznolikost je tisto, kar zavitke dela tako posebne.
Sestavine
- 100 g roqueforta
- 1 dl mleka
- 2 žlici češnjevca
- sol
- poper
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- sok ½ limone
- 5 žlic sladke smetane
Postopek
S koščka sira odstranimo skorjo. Sir narežemo na kocke in s pomočjo žlice pretlačimo skozi cedilo. Dolijemo mleko in dobro zmešamo. Dodamo češnjevec in ponovno zmešamo. Omako začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreškom in limonovim sokom. Sladko smetano čvrsto stepemo, previdno vmešamo v omako in po okusu začinimo.