
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

Sestavine
- 4 krvavice
- maščoba za pekač
- kislo zelje s prekajenimi kostmi
- 1 kg kislega zelja
- 400 g prekajenih obranih kosti
- 50 g maščobe
- 100 g čebule
- 2 stroka česna
- 40 g bele moke
- mleti poper
krompirjevi žganci
- sol
- 500 g krompirja
- 250 g mehke bele moke
- 100 g ocvirkov z mastjo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 krvavice
- maščoba za pekač
- kislo zelje s prekajenimi kostmi
- 1 kg kislega zelja
- 400 g prekajenih obranih kosti
- 50 g maščobe
- 100 g čebule
- 2 stroka česna
- 40 g bele moke
- mleti poper
krompirjevi žganci
- sol
- 500 g krompirja
- 250 g mehke bele moke
- 100 g ocvirkov z mastjo
Postopek
Krvavice pred peko prebodemo z zobotrebcem. Damo jih v pomaščen pekač in postavimo v hladno pečico. Vključimo jo na 160 °C in pečemo 80 minut (za srednje debele krvavice).
Zelje in kosti skupaj skuhamo, odcedimo in malo zeljne vode prihranimo. Kosti oberemo, meso narežemo na kocke in jih vrnemo k odcejenemu zelju. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, moko in svetlo prepražimo. Dodamo odcejeno zelje, dolijemo malo prihranjene zeljne vode, dobro prekuhamo, solimo in popramo.
Pripravimo žgance. Krompir olupimo, narežemo ga na krhlje in kuhamo v loncu v večji količini slane vode. K na pol kuhanemu krompirju v sredino lonca vsujemo moko in pokrijemo. Ko voda v loncu ponovno zavre in zakrkne povrhnjica na kupčku moke, z ročajem kuhalnice moko po sredini predremo in kuhamo še 10 minut. Ocvirke segrejemo v ponvici, da zacvrčijo. Kuhanim žgancem odlijemo žgančevko in žgance zabelimo s polovico ocvirkov. Z vilicami jih zdrobimo in po potrebi dodajamo žgančevko. (V vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače. Ponekod so bolj suhi kot drugod, kar uravnavajo z dodajanjem žgančevke.) Pripravljene žgance zabelimo s preostalimi ocvirki.