© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi

Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek

Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi

Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi

Sestavine

  • 4 majhne hruške
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 2 žlici medu
  • 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
  • 200 g mehkega kozjega sira
  • peščica narezanega drobnjaka
  • 50 g grobo nasekljanih orehov
  • 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
  • listnata solata, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 majhne hruške
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 2 žlici medu
  • 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
  • 200 g mehkega kozjega sira
  • peščica narezanega drobnjaka
  • 50 g grobo nasekljanih orehov
  • 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
  • listnata solata, ko postrežemo

Postopek

1

Razgrejemo rebrasto ponev. Hruške narežemo na četrtine ali osmine, jih premažemo z oljem, rahlo solimo in popramo. Nekaj minut jih pečemo, da so po vseh straneh ožgane, nato jih pokapamo z medom.

2

Medtem opečemo rezine kruha. Namažemo jih s kozjim sirom, obložimo z lepljivimi hruškami ter posujemo z drobnjakom in orehi. Pokapamo z balzamičnim kisom in postrežemo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.