
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek

Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo
Postopek
Razgrejemo rebrasto ponev. Hruške narežemo na četrtine ali osmine, jih premažemo z oljem, rahlo solimo in popramo. Nekaj minut jih pečemo, da so po vseh straneh ožgane, nato jih pokapamo z medom.
Medtem opečemo rezine kruha. Namažemo jih s kozjim sirom, obložimo z lepljivimi hruškami ter posujemo z drobnjakom in orehi. Pokapamo z balzamičnim kisom in postrežemo s solato.