Kaj boste skuhali danes?
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek
Obloženi kruhki s kozjim sirom, hruškami in orehi
Jesenski obloženi kruhki za malce drugačen prigrizek
Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 4 majhne hruške
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 2 žlici medu
- 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
- 200 g mehkega kozjega sira
- peščica narezanega drobnjaka
- 50 g grobo nasekljanih orehov
- 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
- listnata solata, ko postrežemo
Postopek
Razgrejemo rebrasto ponev. Hruške narežemo na četrtine ali osmine, jih premažemo z oljem, rahlo solimo in popramo. Nekaj minut jih pečemo, da so po vseh straneh ožgane, nato jih pokapamo z medom.
Medtem opečemo rezine kruha. Namažemo jih s kozjim sirom, obložimo z lepljivimi hruškami ter posujemo z drobnjakom in orehi. Pokapamo z balzamičnim kisom in postrežemo s solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte panirane sardele
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.