Kaj boste skuhali danes?
Bučkina solata z meto
Bučkina solata z meto
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- sok in lupina 1 limone
- 2 bučki
- pest metinih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- sok in lupina 1 limone
- 2 bučki
- pest metinih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jo z limonovim sokom in lupino, damo v skledo ter začinimo s soljo in poprom. Mariniramo jo 10 minut, medtem pa operemo bučki in ju z lupilnikom za krompir narežemo na tanke rezine. Damo jih v skledo k čebuli, dodamo olje in posujemo še z listi mete. Nežno premešamo in postrežemo.