
Sestavine
- 300 g olupljenega korenja
- 1 žlička semen kumine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 pomaranča
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 žlica mešanice sončničnih, bučnih in lanenih semen
- 2 veliki pesti špinačnih listov
- 50 g sira feta
- sol
- poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih naredite pred peko
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 300 g olupljenega korenja
- 1 žlička semen kumine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 pomaranča
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 žlica mešanice sončničnih, bučnih in lanenih semen
- 2 veliki pesti špinačnih listov
- 50 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pomaranči nastrgamo lupino. Korenje vzdolžno narežemo na polovice ali četrtine in ga 4 minute kuhamo v vreli vodi. Odcedimo ga in razporedimo na pekaču po papirju za peko. Potresemo ga s kumino in pomarančno lupino, prelijemo z žličko olja in začinimo s soljo. Pečemo ga približno 20 minut, da se zmehča in dobi zlato rjavo barvo.
Pomarančo olupimo tako, da odstranimo tudi vso belo kožo. Držimo jo nad solatno skledo in jo z ostrim nožem filetiramo. Tako v skledo ujamemo tudi ves sok, ki se izcedi. Dodamo preostalo olje, kis, semena ter sol in poper. Sestavine premešamo in dodamo pečeno korenje ter oprano in očiščeno špinačo. Solato razdelimo na dva krožnika in jo posujemo z zdrobljenim sirom feta.