Zelenjavne zvezde piknika: tri ideje, ki bodo navdušile vse goste
Zelenjavne predjedi ali glavne jedi, ki morajo biti obvezni del piknika ali vrtne zabave.

Pečene paprike s kuskusom
Sestavine za 4 osebe:
- 100 g kuskusa
- 6 žlic olivnega olja
- 1 korenček
- 1 mlada čebulo
- 1 strok česna
- sol, sveže mleti poper
- provansalska zelišča
- 50 g nastrganega sira
- 4 paprike
Priprava:
Kuskus stresite v skledo in ga prelijte z vrelo vodo. Lahno premešajte, pokrijte in pustite stati 5 minut (oziroma kakor piše na embalaži). Kuskus nakapajte z 1 žlico olivnega olja in ga razrahljajte z vilicami.
Olupite korenček in očistite mlado čebulo. Oboje sesekljajte in popražite na 2 žlicah olja. Dodajte sesekljan česen in kuskus. Začinite s soljo, poprom in provansalskimi zelišči ter premešajte.
Paprike očistite in jih oplaknite. Kuskusu primešajte še nastrgan sir in z njim nato nadevajte paprike. Paprike premažite z oljem in jih položite na vroč žar. Pecite jih 10-15 minut in jih v tem času nekajkrat obrnite in premažite z oljem.
Topla solata s pečeno zelenjavo
Sestavine za 4 osebe:
- 1 rdeča paprika
- 1 bučka
- 1 jajčevec
- 2 paradižnika
- 1 mlada čebula + malo mlade čebule za okrasitev
- 1 rdeča čebula
- olivno olje
- sol, sveže mlet črn poper
- 2 stroka česna
- vejice svežega timijana
- 150 g sira za žar
Za polivko:
- 4 žlice olivnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol, sveže mlet črn poper
- 3 vejice svežega timijana
In še:
- 50 g črnih oliv brez koščic

Priprava:
Očiščeno papriko, bučko, jajčevec, paradižnika, mlado čebulo in rdečo čebulo zrežite na rezine. Nakapajte jih z oljem ter začinite s soljo, poprom, strtim česnom in svežim timijanom.
Zelenjavo stresite v aluminijast pekač in jo skupaj s koščki sira z vseh strani pecite 10-15 minut.
Zmešajte olje, sol, poper in sveže sesekljan timijan. Polivko prelijte po pečeni zelenjavi in siru. Solato okrasite z rezinami oliv in sesekljano mlado čebulo.
Pečen kamamber v česnovi marinadi
Sestavine za 4 osebe:
- 2 stroka česna
- 6 žlic olivnega olja
- 2 žlički začimb za žar
- 1 žlička grobo mletega popra
- 1 žlička grobo mletega koriandra
- 4 kamamberji (po 100 g)
- 4 debelejše rezine suhe salame
- 4 žličke gorčice
- 4 žlice nastrganega trdega sira

Priprava:
Olupite česen in ga iztisnite v skledo. Dodajte olje, začimbe, poper in koriander in vse skupaj dobro premešajte. S pripravljeno marinado z vseh strani natrite kamambere. Pokrijte s folijo in jih pustite stati približno 60 minut.
Pripravite 4 kose aluminijaste folije, na vsakega denite rezino salame, nanjo položite sir, ga premažite z gorčico in potresite s sirom. Pokrijte s krogom iz papirja za peko in ovijte v aluminijasto folijo.
Zavojčke položite na zelo vroč žar in jih pecite 5 minut. Nato temperaturo zmanjšajte, zavojčke obrnite in jih pecite še 5 minut. Postrezite z zelenjavno solato.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se