
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …

Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Krompir in korenje olupimo ter ju narežemo na kocke. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da ovene. Primešamo mleti koriander in krompir ter pražimo približno eno minuto. Dodamo še korenje in juho, zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo. Posodo pokrijemo in kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.
V juho damo še svež koriander in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Če je potrebno, juho začinimo še s soljo, nato jo postrežemo.