
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …

Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Krompir in korenje olupimo ter ju narežemo na kocke. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da ovene. Primešamo mleti koriander in krompir ter pražimo približno eno minuto. Dodamo še korenje in juho, zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo. Posodo pokrijemo in kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.
V juho damo še svež koriander in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Če je potrebno, juho začinimo še s soljo, nato jo postrežemo.