© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kokosovi kolački z malinami

V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!

Kokosovi kolački z malinami

V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kokosovi kolacki z malinami

Sestavine

  • 175 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 140 g sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • 140 g zmehčanega masla
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 2 veliki jajci
  • 4 žlice mleka
  • 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras

krema

  • 280 g sladkorja v prahu
  • 85 g zmehčanega masla
  • 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)

Sestavine

  • 175 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 140 g sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • 140 g zmehčanega masla
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 2 veliki jajci
  • 4 žlice mleka
  • 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras

krema

  • 280 g sladkorja v prahu
  • 85 g zmehčanega masla
  • 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Dvanajst vdolbin v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami za mafine. Vse sestavine, razen malin, damo v skledo in jih 1 do 2 minuti stepamo, da dobimo rahlo in puhasto maso. Nežno vmešamo maline.

2

Maso razdelimo po košaricah in kolačke pečemo 18 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo in so čvrsti na dotik, nato jih ohladimo.

3

Sladkor v prahu, maslo in malinov preliv stepemo skupaj, da dobimo rahlo, penasto kremo. Z žlico ali brizgalno vrečko kolačke okrasimo s kremo in posipamo s kokosom.

Nasvet

Malinov preliv pripravimo tako, da 100 g malin in 1 žlico sladkorja počasi zavremo, da se maline zmehčajo, nato jih pretlačimo skozi fino cedilo.

Priljubljeni recepti

Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija

Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca

Enostavno

Sardelne kroglice

40 min
Enostavno

Buča po dofineško

1 h 15 min
Enostavno

Štajerska piščančja ponev

Zakaj bi moral biti piščanec suh in pust, če je lahko poln okusov, da se v vaših ustih kar topi?

1 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.