
Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Koktajl z rakci in hrenovo kremo

Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

Ribe stare do 10 dni? Vse to se lahko šteje kot 'sveže'
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …
Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo
Postopek
Najprej naredimo hrenovo kremo: zmešamo kislo smetano, hren in polovico limetinega soka. Skledico pokrijemo in jo do uporabe postavimo v hladilnik.
Vzamemo štiri steklene servirne posodice in v vsako položimo list radiča. Preostali radič narežemo na tanke rezance in ga razdelimo v posodice. Iz avokada vzamemo koščico, mu odstranimo lupino in ga narežemo na tanke rezine, ki jih narahlo premešamo s preostalim limetinim sokom in naložimo na narezan radič. Na avokado položimo rakce.
Dodamo hrenovo kremo, tik preden postrežemo, pa potresemo z drobnim ščepcem kajenskega popra.
Nasvet
Ljubitelji morja tudi za praznike ne morejo brez morskih dobrot. Ko sestavimo tale šik koktajl z rakci, zraven ponudimo še kaj drugega iz morskih globin: priskrbimo si res dober bakala na belo (ali kak drug morski namaz), dimljenega ali mariniranega lososa, kaviar in slanike … Pa hrustljav kruh in nekaj zelenega.