
Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Koktajl z rakci in hrenovo kremo

Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo
Postopek
Najprej naredimo hrenovo kremo: zmešamo kislo smetano, hren in polovico limetinega soka. Skledico pokrijemo in jo do uporabe postavimo v hladilnik.
Vzamemo štiri steklene servirne posodice in v vsako položimo list radiča. Preostali radič narežemo na tanke rezance in ga razdelimo v posodice. Iz avokada vzamemo koščico, mu odstranimo lupino in ga narežemo na tanke rezine, ki jih narahlo premešamo s preostalim limetinim sokom in naložimo na narezan radič. Na avokado položimo rakce.
Dodamo hrenovo kremo, tik preden postrežemo, pa potresemo z drobnim ščepcem kajenskega popra.
Nasvet
Ljubitelji morja tudi za praznike ne morejo brez morskih dobrot. Ko sestavimo tale šik koktajl z rakci, zraven ponudimo še kaj drugega iz morskih globin: priskrbimo si res dober bakala na belo (ali kak drug morski namaz), dimljenega ali mariniranega lososa, kaviar in slanike … Pa hrustljav kruh in nekaj zelenega.