
Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Koktajl z rakci in hrenovo kremo

Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.

Ta sočna sladica je popolna poletna alternativa pitam in piškotom
Če iščete lahek in hitro pripravljen spomladanski ali poletni posladek, je francoski clafoutis s češnjami popolna izbira.
Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo
Postopek
Najprej naredimo hrenovo kremo: zmešamo kislo smetano, hren in polovico limetinega soka. Skledico pokrijemo in jo do uporabe postavimo v hladilnik.
Vzamemo štiri steklene servirne posodice in v vsako položimo list radiča. Preostali radič narežemo na tanke rezance in ga razdelimo v posodice. Iz avokada vzamemo koščico, mu odstranimo lupino in ga narežemo na tanke rezine, ki jih narahlo premešamo s preostalim limetinim sokom in naložimo na narezan radič. Na avokado položimo rakce.
Dodamo hrenovo kremo, tik preden postrežemo, pa potresemo z drobnim ščepcem kajenskega popra.
Nasvet
Ljubitelji morja tudi za praznike ne morejo brez morskih dobrot. Ko sestavimo tale šik koktajl z rakci, zraven ponudimo še kaj drugega iz morskih globin: priskrbimo si res dober bakala na belo (ali kak drug morski namaz), dimljenega ali mariniranega lososa, kaviar in slanike … Pa hrustljav kruh in nekaj zelenega.