
Avokadovi kozarčki
Avokado v malce drugačni vlogi
Avokadovi kozarčki
Avokado v malce drugačni vlogi

Sestavine
avokadovo-paradižnikova plast
- 2 srednje velika zrela avokada
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 zelo majhna šalotka
- nekaj kapljic worcestrske omake
- 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)
mehiški kozarčki
- sok ½ limete
- pločevinka (400 g) rdečega fižola
- 1 majhna šalotka
- 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol
- čilijeva omaka sriracha
kozarčki z rakci
- 125 g vloženih kuhanih rakcev
ko postrežemo
- dimljena mleta paprika
- 4 žličke jogurta

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
avokadovo-paradižnikova plast
- 2 srednje velika zrela avokada
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 zelo majhna šalotka
- nekaj kapljic worcestrske omake
- 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)
mehiški kozarčki
- sok ½ limete
- pločevinka (400 g) rdečega fižola
- 1 majhna šalotka
- 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol
- čilijeva omaka sriracha
kozarčki z rakci
- 125 g vloženih kuhanih rakcev
ko postrežemo
- dimljena mleta paprika
- 4 žličke jogurta
Postopek
Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, meso pa drobno nasekljamo, damo v skledo in dobro zmešamo z limetinim sokom. Paradižnik grobo narežemo na koščke, šalotko narežemo na četrtine, oboje damo v drugo skledo ter primešamo worcestrsko omako in paradižnikovo mezgo. Zelo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.
Za kozarčke z rakci: v kozarčke razdelimo polovico paradižnikove omake in jo obložimo s polovico avokadove mešanice, nato pa še z rakci.
Za mehiške kozarčke najprej odcedimo fižol, nato zelo drobno sesekljamo šalotko in koriander, ki ju zmešamo s fižolom, kuminom in preostalo paradižnikovo omako, solimo po okusu ter začinimo z limetinim sokom in čilijevo omako. Preostali avokado razdelimo v kozarčke in obložimo s fižolovo mešanico. V hladilniku se kozarčki obdržijo do en dan.
Preden postrežemo, kozarčke z rakci posujemo z dimljeno mleto papriko, mehiške pa najprej obložimo s po ½ žličke jogurta in nato posujemo z mleto papriko.