© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marelice z amaretti in maskarponejem

Marelice z amaretti in maskarponejem

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marelice z makroni in maskarponejem

Sestavine

  • 500 g svežih marelic
  • drobno naribana lupina in sok 1 limone
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 3 žlice pomarančnega likerja (npr. cointreau …)
  • 500 g maskarponeja
  • 1,4 dl sladke smetane
  • 18 zdrobljenih amarettov
  • celi amaretti, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g svežih marelic
  • drobno naribana lupina in sok 1 limone
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 3 žlice pomarančnega likerja (npr. cointreau …)
  • 500 g maskarponeja
  • 1,4 dl sladke smetane
  • 18 zdrobljenih amarettov
  • celi amaretti, ko postrežemo

Postopek

1

Marelice razpolovimo, odstranimo koščice in jih damo v kozico skupaj s sladkorjem in limonovo lupino ter sokom. Kozico stresemo, da se sestavine premešajo. Na srednjem ognju odkrito kuhljamo, da se marelice zmehčajo; to traja približno 10 do 15 minut.

2

Vsebino kozice stresemo v blender ali v posodo kuhinjskega robota in zmeljemo v pire. Stresemo ga v skledo, mu primešamo liker in pustimo 20 do 30 minut ohlajati.

3

Maskarpone zmešamo z vilicami, da ga razrahljamo. Smetano stepemo v dovolj veliki skledi le toliko, da začnejo nastajati vršički. Dodamo ji maskarpone in ga premešamo z veliko žlico. Mešanici primešamo še marelični pire tako, da oblikujemo vrtinčast vzorec.

4

Tako dobljeno sadno mešanico razdelimo v 6 kozarcev. Če sladice ne pojemo takoj, jo shranimo v hladilnik. Pred postrežbo vrh kozarcev posujemo z zdrobljenimi amaretti, zraven pa postrežemo nekaj celih amarettov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.