© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletne sladoledne kupe s sadjem

Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe

Poletne sladoledne kupe s sadjem

Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Poletne sladoledne kupe s sadjem

Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 12 jagod
  • 4 breskve ali nektarine (lahko uporabimo vložene)
  • 4 kepice dobrega vaniljevega sladoleda
  • 4 kepice dobrega sorbeta iz jagodičja

sladek drobljenec iz makadamij

  • sončnično olje za namastitev
  • 50 g sladkorja
  • 50 g popraženih oreškov makadamij

jagodna omaka

  • 350 g jagod
  • 1 žlica sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 12 jagod
  • 4 breskve ali nektarine (lahko uporabimo vložene)
  • 4 kepice dobrega vaniljevega sladoleda
  • 4 kepice dobrega sorbeta iz jagodičja

sladek drobljenec iz makadamij

  • sončnično olje za namastitev
  • 50 g sladkorja
  • 50 g popraženih oreškov makadamij

jagodna omaka

  • 350 g jagod
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Postopek

1

Za sladek drobljenec iz makadamij velik plitev pekač namažemo z oljem. Sladkor vsujemo v oplasteno kozico in nežno segrevamo, da se stopi. Dodamo makadamije. Ko sladkor dobi globoko karamelno barvo, zmes prelijemo na pekač in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nalomimo na kose in v multipraktiku zmeljemo v grobe drobtine. (To lahko naredimo do 1 teden vnaprej in drobljenec shranimo v nepredušno zaprti posodici.)

2

Za omako jagode očistimo in gladko zmeljemo v multipraktiku, nato omako precedimo skozi fino sito in ji primešamo sladkor v prahu.

3

Sestavimo kupe. Štiri jagode pustimo cele, preostale narežemo na koščke. Na koščke narežemo tudi breskve ali nektarine. Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu le toliko, da obdrži obliko. V velike kozarce v plasteh zložimo narezano sadje, sladki drobljenec, sladoled, sorbet in omako, nazadnje pa obložimo s smetano, posujemo s še malo drobljenca in okrasimo s celimi jagodami.

Sorbet

Recept za sorbet iz črnega ribeza ali malin najdete na spletni strani www.dobertek.com.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.