Kaj boste skuhali danes?
Rulada z mangom, pasijonko in malinami
Rulada z mangom, pasijonko in malinami
Sestavine
- 3 jajca
- 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
- 85 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- maslo za pekač
nadev
- 2 manga
- meso 2 velikih zrelih pasijonk
- 250 g malin
- 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
- 200 g grškega jogurta ali pasirane skute
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 3 jajca
- 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
- 85 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- maslo za pekač
nadev
- 2 manga
- meso 2 velikih zrelih pasijonk
- 250 g malin
- 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
- 200 g grškega jogurta ali pasirane skute
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za rulade velikosti 30 x 24 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor damo v veliko skledo in stepamo približno 5 minut, da nastane gosta svetla masa. Nanjo presejemo moko s pecilnim praškom in previdno vmešamo, nato vmešamo še vaniljo. Testo razprostremo na pekač in pečemo 12 do 15 minut, da se zlato obarva. Pečen biskvit zvrnemo na drug kos papirja za peko, ki smo ga posuli z žlico sladkorja. Biskvit s papirjem zvijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Biskvit lahko tudi zamrznemo za največ 1 mesec.)
Mango olupimo in narežemo na majhne koščke. V skledi zmešamo pasijonko, tretjino manga, tretjino malin, sladkor in jogurt. Biskvit razvijemo, ga nadevamo in spet zvijemo. Preostalo sadje postrežemo ob strani. (Rulado lahko nadevamo do 2 uri pred postrežbo in jo shranimo v hladilniku.)
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov