© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rulada z mangom, pasijonko in malinami

Rulada z mangom, pasijonko in malinami

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rolada

Sestavine

  • 3 jajca
  • 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
  • 85 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • maslo za pekač

nadev

  • 2 manga
  • meso 2 velikih zrelih pasijonk
  • 250 g malin
  • 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g grškega jogurta ali pasirane skute
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 85 g svetlo rjavega sladkorja + 1 žlica
  • 85 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • maslo za pekač

nadev

  • 2 manga
  • meso 2 velikih zrelih pasijonk
  • 250 g malin
  • 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g grškega jogurta ali pasirane skute

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač za rulade velikosti 30 x 24 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor damo v veliko skledo in stepamo približno 5 minut, da nastane gosta svetla masa. Nanjo presejemo moko s pecilnim praškom in previdno vmešamo, nato vmešamo še vaniljo. Testo razprostremo na pekač in pečemo 12 do 15 minut, da se zlato obarva. Pečen biskvit zvrnemo na drug kos papirja za peko, ki smo ga posuli z žlico sladkorja. Biskvit s papirjem zvijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. (Biskvit lahko tudi zamrznemo za največ 1 mesec.)

2

Mango olupimo in narežemo na majhne koščke. V skledi zmešamo pasijonko, tretjino manga, tretjino malin, sladkor in jogurt. Biskvit razvijemo, ga nadevamo in spet zvijemo. Preostalo sadje postrežemo ob strani. (Rulado lahko nadevamo do 2 uri pred postrežbo in jo shranimo v hladilniku.)

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.