
Kokosov sladoled na popečenem ananasu
Tropska osvežitev
Kokosov sladoled na popečenem ananasu
Tropska osvežitev

Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 100 g mleka
- 100 g kokosovega mleka
- 100 g smetane za stepanje
- 2 rumenjaka
- 1 žlička medu
- 4 kolobarji ananasa
- maslo za peko
- 1 žlica sladkorja
- 2 pasijonki

Navdušite s poletno specialiteto: nadevani bučkini cvetovi
Srečneži z obiljem pridelkov z domačega vrta, ne zamudite odlične priložnosti za nadgradnjo poletnega menija. Ste že kdaj pripravili bučkine cvetove?

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico
Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Njene zdravilne učinkovine so poznali že stari Egipčani
Bazilika je aromatična zeliščna rastlina, znana po močnem vonju in okusu.
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 100 g mleka
- 100 g kokosovega mleka
- 100 g smetane za stepanje
- 2 rumenjaka
- 1 žlička medu
- 4 kolobarji ananasa
- maslo za peko
- 1 žlica sladkorja
- 2 pasijonki
Postopek
Rumenjaka penasto zmešamo z medom. V primerno veliki ponvi segrejemo obe vrsti mleka s smetano. Segrevamo skoraj do vrelišča, nato pa odstranimo z ognja in mlečno zmes dodamo jajčni. Vmes neprestano mešamo. Zmes damo nazaj na ogenj in še nekaj minut kuhamo do vrelišča. Odstranimo z ognja in ohladimo. Nato vmešamo kokosovo moko.
Ohlajeno maso zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda in ravnamo po navodilih proizvajalca. Če aparata za izdelavo sladoleda nimamo, maso zlijemo v ustrezno posodo, jo pokrijemo s folijo in za najmanj 6 ur postavimo v zamrzovalnik. Vsako uro kremo vzamemo iz zamrzovalnika in jo temeljito premešamo (lahko tudi z električnim mešalnikom).
Ananas narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem, popečemo na maslu in karameliziramo. Na postrežne krožnike razporedimo koščke karameliziranega ananasa, dodamo po eno kepico kokosovega sladoleda in okrasimo s pasijonko.