© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosov sladoled na popečenem ananasu

Tropska osvežitev

Kokosov sladoled na popečenem ananasu

Tropska osvežitev

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kokosov sladoled na popecnem ananasu

Sestavine

  • 200 g kokosove moke
  • 100 g mleka
  • 100 g kokosovega mleka
  • 100 g smetane za stepanje
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička medu
  • 4 kolobarji ananasa
  • maslo za peko
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 pasijonki
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

  • 200 g kokosove moke
  • 100 g mleka
  • 100 g kokosovega mleka
  • 100 g smetane za stepanje
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička medu
  • 4 kolobarji ananasa
  • maslo za peko
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 pasijonki

Postopek

1

Rumenjaka penasto zmešamo z medom. V primerno veliki ponvi segrejemo obe vrsti mleka s smetano. Segrevamo skoraj do vrelišča, nato pa odstranimo z ognja in mlečno zmes dodamo jajčni. Vmes neprestano mešamo. Zmes damo nazaj na ogenj in še nekaj minut kuhamo do vrelišča. Odstranimo z ognja in ohladimo. Nato vmešamo kokosovo moko.

2

Ohlajeno maso zlijemo v aparat za izdelavo sladoleda in ravnamo po navodilih proizvajalca. Če aparata za izdelavo sladoleda nimamo, maso zlijemo v ustrezno posodo, jo pokrijemo s folijo in za najmanj 6 ur postavimo v zamrzovalnik. Vsako uro kremo vzamemo iz zamrzovalnika in jo temeljito premešamo (lahko tudi z električnim mešalnikom).

3

Ananas narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem, popečemo na maslu in karameliziramo. Na postrežne krožnike razporedimo koščke karameliziranega ananasa, dodamo po eno kepico kokosovega sladoleda in okrasimo s pasijonko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.