Kaj boste skuhali danes?
Kokoš v hladni marinadi
»Mrzla kokoš«
Kokoš v hladni marinadi
»Mrzla kokoš«
Sestavine
- 1 manjša kokoš ali piščanec
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
- 1 dl olja
- 2 čebuli
- 0,5 dl vinskega kisa
- 2 žlici gorčice
- 2 pesti svežega peteršilja
- 2 trdo kuhani jajci
- sol
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Božična večerja v najboljši družbi: slastne jedi za 1 osebo
Tudi kadar praznike preživljamo sami, je prav fino, če so lepi in okusni. Preglejte naše ideje za božični meni za eno osebo.
Sestavine
- 1 manjša kokoš ali piščanec
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
- 1 dl olja
- 2 čebuli
- 0,5 dl vinskega kisa
- 2 žlici gorčice
- 2 pesti svežega peteršilja
- 2 trdo kuhani jajci
- sol
Postopek
Kokoš očistimo, jo nasolimo in skuhamo z jušno zelenjavo. Čebuli olupimo, sesekljamo ter popražimo na olju, pri čemer pazimo, da čebula ne zarumeni. Praženo čebulo zalijemo z 1 litrom juhe, v kateri se je kuhala kokoš. Dodamo vinski kis ter primešamo sesekljan peteršilj in gorčico. Prevremo.
Še vročo kokoš narežemo na primerne kose, ki jih prestavimo v globljo posodo. Zalijemo z vročo marinado, jed pokrijemo in počakamo, da se ohladi. Kose kokoši postrežemo s hladno marinado in ohlajenimi narezanimi trdo kuhanimi jajci.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!