© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Magdalenice z mačo

Magdalenice z mačo

Čas priprave 30 min + hlajenje čez noč
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 24 magdalenic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Matcha_madelines_f2

Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 1 velik rumenjak
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlički kakovostnega prahu mače*
  • ½ žličke soli
  • 125 g moke
  • 5 g pecilnega praška
  • 110 g prečiščenega masla ali gheeja
  • 2 žlički medu
  • prečiščeno maslo in moka za model
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 1 velik rumenjak
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlički kakovostnega prahu mače*
  • ½ žličke soli
  • 125 g moke
  • 5 g pecilnega praška
  • 110 g prečiščenega masla ali gheeja
  • 2 žlički medu
  • prečiščeno maslo in moka za model

Postopek

1

V veliki skledi penasto stepemo jajci, rumenjak, sladkor, mačo in sol. Med stepanjem postopoma dodamo presejano moko in pecilni prašek; pazimo, da ne ostanejo grudice. V kozici na nizki temperaturi segrevamo prečiščeno maslo in med minuto ali dve ter med mešanjem prilijemo v maso. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Model za magdalenice namažemo z maslom in obsujemo z moko (če imamo silikonskega, to ni potrebno). Maso preložimo v slaščičarsko vrečko in vsako vdolbino modla napolnimo do polovice. Pečemo 3 minute, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 4 do 5 minut, da se magdalenice zlato zapečejo in narastejo. Poberemo jih iz modla in takoj pojemo.

Nasvet

* Prah mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.

Prečiščeno maslo

Kako pripravimo prečiščeno maslo, si oglejte v rubriki Kuharske tehnike na prenovljeni spletni strani www.dobertek.com.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.