
Sestavine
juha
- 2 čebuli
- 1 por
- 2 korenčka
- 2 lovorova lista
- 6 zrn črnega popra
- vejice peteršilja
- 4 stebla zelene
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1,3 kg očiščenega piščanca
jušni vložek
- 2 večja korenčka
- 2 pora
- 2 kuhana koruzna storža
- 200 g rezancev
- manjši šopek peteršilja za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
juha
- 2 čebuli
- 1 por
- 2 korenčka
- 2 lovorova lista
- 6 zrn črnega popra
- vejice peteršilja
- 4 stebla zelene
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1,3 kg očiščenega piščanca
jušni vložek
- 2 večja korenčka
- 2 pora
- 2 kuhana koruzna storža
- 200 g rezancev
- manjši šopek peteršilja za posip
Postopek
Pripravimo zelenjavo za juho. Čebuli olupimo in ju narežemo na četrtine, por očistimo in narežemo na večje kose, korenčka ostrgamo in narežemo na tanke rezine. Zeleno grobo nasekljamo.
V večjo posodo damo vso očiščeno zelenjavo za juho, piščanca in preostale sestavine. Vse skupaj zalijemo s 3 litri hladne vode in zavremo. Nato ogenj zmanjšamo in kuhljamo 1 uro do 1,5 ure, da se piščanec skuha. Vsakih 20 minut iz juhe posnamemo . Piščanca vzamemo iz juhe in ga damo na krožnik, da se ohladi. Juho precedimo in ji odstranimo čim več maščobe.
Posodo, v kateri se je kuhala juha, splaknemo in vanjo vlijemo precejeno juho. Spet jo segrejemo in na visokem ognju kuhamo, da se malo zreducira; potrebujemo približno 2 litra tekočine. Dodamo nasekljan korenček, drobno narezan por in kuhljamo 10 minut.
Medtem piščancu odstranimo meso in ga natrgamo na manjše kose, kožo in kosti pa zavržemo. Meso dodamo juhi skupaj s koruznimi zrni, ki smo jih predhodno odrezali s storžev. Dodamo rezance in kuhljamo še 7 minut, da se zrna in rezanci do konca skuhajo. Juho razdelimo na krožnike in posujemo s peteršiljem.
Nasvet
Juho lahko tudi zamrznemo. Odstavimo jo z ognja, še preden vanjo zakuhamo rezance, jo popolnoma ohladimo in zamrznemo. Pred postrežbo jo odtalimo in šele nato nežno segrejemo ter vanjo zakuhamo rezance. Juha se hitreje odtali, če jo zamrznemo v manjših posodah.