
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Klobasne rezine s koromačevimi semeni

Sestavine
- 400 g pečenic
- 375 g razvaljanega listnatega testa
- 1 žlica koromačevih semen
- 1 jajce

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.
Sestavine
- 400 g pečenic
- 375 g razvaljanega listnatega testa
- 1 žlica koromačevih semen
- 1 jajce
Postopek
Klobasam odstranimo ovoj. Maso stresemo v skledo, ga z rokami zrahljamo, pognetemo in oblikujemo dve krogli. Eno položimo na dolg kos prozorne kuhinjske folije in jo oblikujemo v valj, dolg približno 30 cm. Tesno ga ovijemo s folijo, ga položimo na krožnik ali pladenj in spravimo v hladilnik. Postopek ponovimo z drugo kroglo klobasnega mesa.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo položimo na delovno površino in ga po dolžini razrežemo na štiri enake trakove. Dva trakova nekoliko razvaljamo, tako da merita v dolžino 40 cm in v širino 10 cm. Odvijemo mesena valja, ju po dolgem položimo na sredino pravokotnikov in vsakega potresemo s polovico koromačevih semen. Na vsaki strain valja naredimo v testo zareze od roba do valja, in sicer v enakomernih presledkih, tako da dobimo 2 cm široke trakove. Testo na krajših koncih valjev zavihamo navznoter. Nato drugega za drugim dvigujemo testene trakove in jih polagamo čez mesni valj, izmenično z vsake strain enega. Tako oba oblečemo v testo. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in položimo na pekač.
Preostala pravokotnika iz testa po dolžini prerežemo na tri trakove, iz katerih spletemo kito. Kiti po dolžini položimo na zvitka in ju premažemo z jajcem.
Pečemo 40 minut oziroma tako dolgo, da testo naraste in se zlatorumeno zapeče. Zvitka vzamemo iz pečice, ju prenesemo na veliko desko in narežemo – ali pa pustimo gostom, da si sami postrežejo. Rezine ponudimo vroče ali hladne.
Pripravimo vnaprej
Klobasna zvitka s testenima kitama vred naredimo prejšnji večer, spečemo pa ju, preden ju nameravamo postreči. Nepečena zvitka lahko tudi shranimo v zamrzovalniku in ju odtajamo dan pred peko.