© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne kocke

Čokoladne kocke

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0002P 0002

Sestavine

  • 15 dag čokolade
  • 15 dag sladkorja
  • 2 jajci
  • 12 dag kokosove maščobe
  • 12 dag zdrobljenih maslenih piškotov
  • 2 žlici ruma
  • 10 dag sesekljanih poljubnih oreškov
  • 10 dag rozin
  • 5 dag arancinov
  • en oblat za napolitanke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 15 dag čokolade
  • 15 dag sladkorja
  • 2 jajci
  • 12 dag kokosove maščobe
  • 12 dag zdrobljenih maslenih piškotov
  • 2 žlici ruma
  • 10 dag sesekljanih poljubnih oreškov
  • 10 dag rozin
  • 5 dag arancinov
  • en oblat za napolitanke

Postopek

1

Čokolado nad paro zmehčamo. Jajca penasto stepemo s sladkorjem, dodamo zmehčano čokolado in še naprej stepamo. Dodamo zmehčano maščobo in še malo stepamo.

2

V posebni skledi s kuhalnico zmešamo zdrobljene piškote, rum, sesekljane oreščke, arancine in rozine. Vmešamo v rumenjakovo mešanico.

3

Na pekač položimo oblat za napolitanke, ga premažemo s piškotno maso in čez noč pustimo na hladnem. Slaščico nato narežemo na kocke in jih shranimo v nepredušno posodo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.