© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nadevani pečeni vaniljevi kakiji

Nadevani pečeni vaniljevi kakiji

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 4 srednje veliki zreli vaniljevi kakiji

nadev

  • 50 g maslenih piškotov
  • 100 g kuhanega kostanja
  • ščep cimeta
  • 1 žlica medu
  • 0,6 dl sladke smetane

posip

  • 1 žlica drobnih ovsenih kosmičev
  • 1 žlica mletih lešnikov

preliv

  • 2 žlici medu

Sestavine

  • 4 srednje veliki zreli vaniljevi kakiji

nadev

  • 50 g maslenih piškotov
  • 100 g kuhanega kostanja
  • ščep cimeta
  • 1 žlica medu
  • 0,6 dl sladke smetane

posip

  • 1 žlica drobnih ovsenih kosmičev
  • 1 žlica mletih lešnikov

preliv

  • 2 žlici medu

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Kakije pri peclju zarežemo z nožem in z žlico izdolbemo sredico, tako da dobimo skledico s približno 1 cm debelo steno. Izdolbeno meso porabimo za sadno solato, zmešanček ali ga pojemo kar tako. Kakije položimo v manjši pekač (lahko okrogel ali podolgovat), v katerem stojijo pokonci in se ne prekucnejo (če takega pekača nimamo, kakije založimo z zmečkanim papirjem za peko ali aluminijasto folijo). Pečemo jih 15 minut, da se malo zmehčajo.

2

Medtem zmešamo vse sestavine za nadev, nato pa še kosmiče in lešnike za posip. Nato kakije napolnimo z nadevom in posujemo s posipom, ki ga rahlo vtisnemo v nadev, da ostane na mestu. Še za približno pol ure jih vrnemo v pečico.

3

Kakije vzamemo iz pekača in jim odrežemo 0,5 cm dna, da bodo stali na krožniku. Prelijemo jih z medom (mi smo uporabili ajdovega, ki je temen in zelo aromatičen) in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Bezgov punč

Osvežujoč napitek (za odrasle)

Enostavno

Idrijski žlikrofi

Tradicionalni idrijski žlikrofi vam bodo odslej uspeli tudi doma

Srednje zahtevno

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Enostavno

Gvakamole

Pomaka iz avokada

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.