Kaj boste skuhali danes?
Skutna pita s kakijem
Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.
Skutna pita s kakijem
Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.
Sestavine
biskvitna osnova
- 4 jajca
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 6 žlic moke
nadev
- 3 zreli mehki kakiji
- 5 dl sladke smetane
- 500 g skute
- 6 žlic praška za kremo za kremne rezine (vaniljevo kremo)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
biskvitna osnova
- 4 jajca
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 6 žlic moke
nadev
- 3 zreli mehki kakiji
- 5 dl sladke smetane
- 500 g skute
- 6 žlic praška za kremo za kremne rezine (vaniljevo kremo)
Postopek
Model velikosti 25 x 30 cm obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 °C. Beljake ločimo od rumenjakov in jih z električnim stepalnikom stepemo v trd sneg. Postopno vmešamo še sladkor in rumenjake. Na koncu v pripravljeno maso ročno z metlico počasi vmešamo še moko in jo vlijemo v prej pripravljen pekač. Biskvit pečemo 15 do 20 minut, da postane zlato rjav. Pečenega ohladimo in pustimo v pekaču.
Kakije olupimo, odstranimo peške, meso pa pretlačimo. Sladko smetano stepamo z električnim stepalnikom, da postane mazava, dodamo skuto in prašek za vaniljevo kremo ter počasi ročno mešamo. Dodamo še pretlačeno kakijevo mezgo, zmešamo in maso stresemo na biskvit. Biskvit prej malo poškropimo z vodo, da bo pita sočnejša. Nato jo postavimo v hladilnik za 4 do 5 ur, še bolje pa čez noč.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh