© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutna pita s kakijem

Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.

Skutna pita s kakijem

Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.

Čas priprave 55 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pita
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kaki-c-IMG_65660000_558x620_acf_cropped

Sestavine

biskvitna osnova

  • 4 jajca
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 6 žlic moke

nadev

  • 3 zreli mehki kakiji
  • 5 dl sladke smetane
  • 500 g skute
  • 6 žlic praška za kremo za kremne rezine (vaniljevo kremo)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

biskvitna osnova

  • 4 jajca
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 6 žlic moke

nadev

  • 3 zreli mehki kakiji
  • 5 dl sladke smetane
  • 500 g skute
  • 6 žlic praška za kremo za kremne rezine (vaniljevo kremo)

Postopek

1

Model velikosti 25 x 30 cm obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 °C. Beljake ločimo od rumenjakov in jih z električnim stepalnikom stepemo v trd sneg. Postopno vmešamo še sladkor in rumenjake. Na koncu v pripravljeno maso ročno z metlico počasi vmešamo še moko in jo vlijemo v prej pripravljen pekač. Biskvit pečemo 15 do 20 minut, da postane zlato rjav. Pečenega ohladimo in pustimo v pekaču.

2

Kakije olupimo, odstranimo peške, meso pa pretlačimo. Sladko smetano stepamo z električnim stepalnikom, da postane mazava, dodamo skuto in prašek za vaniljevo kremo ter počasi ročno mešamo. Dodamo še pretlačeno kakijevo mezgo, zmešamo in maso stresemo na biskvit. Biskvit prej malo poškropimo z vodo, da bo pita sočnejša. Nato jo postavimo v hladilnik za 4 do 5 ur, še bolje pa čez noč.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.