
Juha s pečenim piščancem
Juha s pečenim piščancem

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 srednje veliki korenčki
- 1 žlica svežega timijana
- 1,4 l piščančje jušne osnove
- 300 g pečenega piščanca brez kože
- 200 g zamrznjenega graha
- 3 žlice grškega jogurta
- 1 strok česna
- sol
- poper
- stisk limonovega soka
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 srednje veliki korenčki
- 1 žlica svežega timijana
- 1,4 l piščančje jušne osnove
- 300 g pečenega piščanca brez kože
- 200 g zamrznjenega graha
- 3 žlice grškega jogurta
- 1 strok česna
- sol
- poper
- stisk limonovega soka
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na kocke. Lističe timijana sesekljamo. Pečeno piščančje meso natrgamo na koščke.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in timijan ter dušimo okoli 15 minut. Zalijemo s piščančjo osnovo, pokrijemo, zavremo in kuhamo 10 minut.
Dodamo piščančje meso in juho razdelimo na dva dela. Polovico juhe s paličnim mešalnikom piriramo in nato zmešamo z drugo polovico. Dodamo grah, solimo, popramo in kuhamo še 5 minut.
Jogurt zmešamo z limonovim sokom in strtim strokom česna in zmes vmešamo v juho, ko je ta že v skodelah ali krožnikih. K juhi postrežemo domač kruh ali pogačo.