
Juha s pečenim piščancem
Juha s pečenim piščancem

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 srednje veliki korenčki
- 1 žlica svežega timijana
- 1,4 l piščančje jušne osnove
- 300 g pečenega piščanca brez kože
- 200 g zamrznjenega graha
- 3 žlice grškega jogurta
- 1 strok česna
- sol
- poper
- stisk limonovega soka
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 srednje veliki korenčki
- 1 žlica svežega timijana
- 1,4 l piščančje jušne osnove
- 300 g pečenega piščanca brez kože
- 200 g zamrznjenega graha
- 3 žlice grškega jogurta
- 1 strok česna
- sol
- poper
- stisk limonovega soka
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na kocke. Lističe timijana sesekljamo. Pečeno piščančje meso natrgamo na koščke.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in timijan ter dušimo okoli 15 minut. Zalijemo s piščančjo osnovo, pokrijemo, zavremo in kuhamo 10 minut.
Dodamo piščančje meso in juho razdelimo na dva dela. Polovico juhe s paličnim mešalnikom piriramo in nato zmešamo z drugo polovico. Dodamo grah, solimo, popramo in kuhamo še 5 minut.
Jogurt zmešamo z limonovim sokom in strtim strokom česna in zmes vmešamo v juho, ko je ta že v skodelah ali krožnikih. K juhi postrežemo domač kruh ali pogačo.