
Juha iz bučk, graha in fižola s pestom
Juha iz bučk, graha in fižola s pestom

Sestavine
- 200 g svežega graha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 500 g bučk
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici bazilikinega pesta
- sol in poper

Super ideje za hitro pripravljene večerje z lososom
Ko iščemo ideje, kako pripraviti kar najbolj hranljiv obrok v čim krajšem času, je ena od možnosti zagotovo losos, ki je kot nalašč za vroče poletne dni.

Krepke poletne juhe (za deževne dni)
Deževni dnevi kličejo po kosilu na žlico – zbrali smo ideje za krepke poletne juhe, ki bodo pogrele in navdušile z raznolikimi okusi.

Ne boste verjeli, iz česa so te sladice - in tako so božanske!
Zelenjavne sladice so odlična ideja, ko želimo porabiti zelenjavo z vrta. Bučke, korenček, fižol in pesa popestrijo nabor receptov in navdušijo s sočnostjo.
Sestavine
- 200 g svežega graha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 500 g bučk
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici bazilikinega pesta
- sol in poper
Postopek
Grah v majhni količini vode kuhamo 15 do 18 minut in ga odcedimo. Olupljen česen narežemo na rezinice, bučke po dolgem razrežemo na četrtine, te pa na koščke. V veliki kozici segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo česen, nato dodamo bučke in jih pražimo 3 minute, da se začnejo mehčati. Primešamo grah ter odcejen in oplaknjen fižol, nato prilijemo vročo jušno osnovo in kuhamo še 3 minute.
V juho vmešamo pesto, malo solimo in popramo, naložimo v skodele in postrežemo, po želji s hrustljavim črnim kruhom.
Nasvet
Za juho lahko uporabimo tudi zamrznjen grah, ki ga brez predhodnega kuhanja dodamo v juho skupaj s fižolom.