
Jagodni sladoled s kislo smetano
Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!
Jagodni sladoled s kislo smetano
Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!

Sestavine
- 500 g jagod
- 200 g sladkorja v prahu
- 500 g kisle smetane
- 8 kornetov
- 50 g pistacij
- 200 g bele čokolade

Oprostite, je riba sveža? S temi napotki se boste prepričali sami
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …

Zelenjavne zvezde piknika: tri ideje, ki bodo navdušile vse goste
Zelenjavne predjedi ali glavne jedi, ki morajo biti obvezni del piknika ali vrtne zabave.

Špageti z morskimi sadeži kot ultimativen poletni obed
Špageti z morskimi sadeži so verjetno eden najbolj prisotnih poletnih klišejev – ali pa so večna klasika?
Sestavine
- 500 g jagod
- 200 g sladkorja v prahu
- 500 g kisle smetane
- 8 kornetov
- 50 g pistacij
- 200 g bele čokolade
Postopek
Jagode očistimo in jih s sladkorjem v prahu damo v posodo kuhinjskega strojčka. Zmešamo jih v grob pire; koščki jagod bodo dali sladoledu posebno teksturo.
V primerno skledo damo kislo smetano in vanjo vmešamo jagodni pire. Maso damo v strojček za sladoled in pustimo, da dela dokler masa ne zamrzne in doseže želene gostote. Če strojčka nimamo, skledo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo s pokrovom, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.
Jagodni sladoled lahko postrežemo v pistacijinih kornetih. Pripravimo jih tako, da najprej drobno sesekljamo pistacije in stopimo belo čokolado. Robove kornetov pomočimo v čokolado, pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih pomočimo v pistacije in odložimo na papir za peko. Postavimo jih v hladilnik, da se masa utrdi. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 20 minut pred postrežbo in ga naložimo v pripravljene kornete ali v desertne skodelice.
Nasvet
Sladoled lahko domiselno postrežemo tudi v obliki sladolednega sendviča: po eno kepico sladoleda preprosto položimo med dva piškota. Poskusite z mandljevimi ali čokoladnimi piškoti, medenjaki …