Kaj boste skuhali danes?
Jagodni džin
Jagodni džin
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
5 receptov za male oboževalce Rudolfa
Če navdušenje nad Božičkovimi spremljevalci kar ne pojenja, si z najmlajšimi pričarajte še nekaj čarobnosti in skupnih sladkih trenutkov.
Kaj bo na jedilniku? Ostanki večerje v slastni preobleki
Ko se praznična večerja zaključi, siti in zadovoljni pospravimo ostanke, ko se želodec umiri, pa premislimo, kako jih bomo spremenili v novo pojedino.
Tipična zimska zelenjava v receptih, ki vas bodo navdušili
Če ste doslej radič jedli le v solati s kuhanim krompirjem, vas čaka prijetno presenečenje. Odkrijte recepte za radič kot prigrizek, toplo predjed in glavno jed.
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
Postopek
Jagode narežemo na rezine in jih v veliki skledi zmešamo z džinom in sladkorjem, nato prelijemo v steriliziran 1,5-litrski kozarec za vlaganje.
Shranimo v hladilnik za 3 tedne in vsaka 2 dni premešamo. Po 3 tednih precedimo skozi kavni filter ali muslinasto tkanino in postrežemo.