Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni džin

Jagodni džin

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1,5 litra
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodni dzin

Sestavine

  • 400 g jagod
  • 7 dl džina
  • 100 g sladkorja

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Sestavine

  • 400 g jagod
  • 7 dl džina
  • 100 g sladkorja

Postopek

1

Jagode narežemo na rezine in jih v veliki skledi zmešamo z džinom in sladkorjem, nato prelijemo v steriliziran 1,5-litrski kozarec za vlaganje.

2

Shranimo v hladilnik za 3 tedne in vsaka 2 dni premešamo. Po 3 tednih precedimo skozi kavni filter ali muslinasto tkanino in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.