© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodni džem z džinom

Ta jagodni džem je razvajanje za odrasle, a če džin izpustite, se bodo z njim lahko sladkali tudi otroci.

Jagodni džem z džinom

Ta jagodni džem je razvajanje za odrasle, a če džin izpustite, se bodo z njim lahko sladkali tudi otroci.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 manjši kozarci
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1,3 kg jagod
  • 300 g sladkorja
  • 1 bio limona
  • 1 vrečka želirnega sredstva 3 : 1
  • 0,5 dl džina

Sestavine

  • 1,3 kg jagod
  • 300 g sladkorja
  • 1 bio limona
  • 1 vrečka želirnega sredstva 3 : 1
  • 0,5 dl džina

Postopek

1

Majhen krožniček postavimo v zamrzovalnik. Od celotne količine sladkorja odvzamemo 2 žlici in ju zmešamo z želirnim sredstvom. Jagode na hitro splaknemo pod hladno tekočo vodo. Odstranimo jim peclje, jih s papirnato brisačo dobro popivnamo in narežemo na drobne koščke. Postopoma jim dodamo preostali sladkor. Neolupljeno limono narežemo na rezine, peške odstranimo in rezine dodamo k jagodam. Nekoliko jih stisnemo, da se del soka izcedi na jagode. Premešamo in pustimo stati približno 2 uri, da se jagode macerirajo in spustijo sok.

2

Jagode damo v globoko kozico, jim primešamo želirno sredstvo s sladkorjem in jih na zmernem ognju segrevamo, da zavrejo. Povečamo ogenj in kuhamo 5 minut, nato preverimo, ali je džem zadosti želiral. Na hladen krožniček kanemo malo džema, počakamo pol minute in s prstom potegnemo skozenj. Če džem spolzi nazaj v prazen prostor, kuhamo še 2 minuti in nato ponovimo postopek.

3

Džem odstavimo in z žlico odstranimo pene, če so se pojavile. Odstranimo limonove rezine in pustimo stati 5 minut. Primešamo džin, džem vlijemo v vroče sterilizirane kozarce in jih zapremo s sterilizirani pokrovčki. Kozarčke pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Brezalkoholna verzija

Džem lahko pripravimo tudi brez džina.

Priljubljeni recepti

Vahnja s špinačo in sirom

Vahnja pečena v pečici s prilogo.

30 min
Enostavno

Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko

Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake

35 min
Srednje zahtevno

Velikonočne pince

Pince so slastni kruhki, ki jih ob veliki noči pripravljajo predvsem na Primorskem

2 h
Srednje zahtevno

Danski slani polžki

Wienerbrød

1 h 20 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.