Kaj boste skuhali danes?
Jagodna marmelada z dodatkom džina
Jagodna marmelada z dodatkom džina
Kombinacija jagod in džina? To je marmelada za prave sladokusce. Privoščite si jo na kruhu za zajtrk, kot dodatek k panakoti ali se z njo posladkajte kar tako.
Sestavine
- 1,5 kg svežih jagod
- 1 bio limona
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 3:1
- 0,5 dl džina
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1,5 kg svežih jagod
- 1 bio limona
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 3:1
- 0,5 dl džina
Postopek
Jagode dobro operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na drobne koščke, nato jih preložimo v lonec in jih prelijemo s sveže iztisnjenim limonovim sokom. Dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 3:1, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za približno tri ure, da jagode spustijo svoj sok.
Sadno-sladkorno mešanico kasneje zmešamo s paličnim mešalnikom v gladko maso in jo nato postavimo na štedilnik ter jo segrevamo do vretja. Temperaturo nato precej znižamo in pustimo, da mešanica nežno vre še približno štiri minute. Na koncu vanjo vlijemo džin in vse skupaj dobro premešamo.
Tako pripravljeno marmelado takoj prelijemo v čiste in sterilne kozarce, ki jih nato dobro zapremo.
Nasvet
- Če imamo radi popolnoma gladko marmelado, sadno-sladkorno mešanico po kuhanju najprej precedimo skozi gazo in šele nato z njo napolnimo kozarce.
- Če nismo prepričani, ali je marmelada že nared za polnjenje, vzemimo žlico sadne mešanice iz lonca, jo vlijmo na hladen krožnik (najbolje, da ga prej postavimo za nekaj časa v zamrzovalnik) in počakajmo, da se ohladi. Če se takrat že strdi, je to znak, da je marmelada primerno kuhana in pripravljena za polnjenje v kozarce. V nasprotnem primeru naj mešanica vre še približno dve minuti.
Nasvet
Več receptov s sladkorjem Wiener Zucker najdete tukaj.
Poskusite še marmelado iz rabarbare in jagod ter češnjevo s cvetovi bezga.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado