
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
- 1 koleraba
- 1 gomoljna zelena
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 1 pastinak
- 1 vijoličen krompir
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- sol
- 100 g jagod goji
- 16 rezin prekajene šunke
- semena čija
- olje za cvrenje

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 koleraba
- 1 gomoljna zelena
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 1 pastinak
- 1 vijoličen krompir
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- sol
- 100 g jagod goji
- 16 rezin prekajene šunke
- semena čija
- olje za cvrenje
Postopek
Gomoljno zelenjavo olupimo in narežemo na tanke rezine oziroma lističe. Vsako vrsto zelenjave, razen vijoličnega krompirja, ločeno skuhamo v slani vodi in jo v ledeno mrzli vodi ohladimo. Lističe vijoličnega krompirja ocvremo.
Ohlajeno zelenjavo damo v posodo, primešamo jagode goji in začinimo z oljčnim oljem, kisom in soljo. Zelenjavo premešamo in postavimo na postrežni krožnik. Na marinirano zelenjavo zložimo še prekajeno šunko in lističe ocvrtega vijoličnega krompirja, potresemo s semeni čija in po želji okrasimo tudi z užitnim cvetjem ali zelišči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano