Kaj boste skuhali danes?
Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko
Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti
Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
- 1 koleraba
- 1 gomoljna zelena
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 1 pastinak
- 1 vijoličen krompir
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- sol
- 100 g jagod goji
- 16 rezin prekajene šunke
- semena čija
- olje za cvrenje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 koleraba
- 1 gomoljna zelena
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 1 pastinak
- 1 vijoličen krompir
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- sol
- 100 g jagod goji
- 16 rezin prekajene šunke
- semena čija
- olje za cvrenje
Postopek
Gomoljno zelenjavo olupimo in narežemo na tanke rezine oziroma lističe. Vsako vrsto zelenjave, razen vijoličnega krompirja, ločeno skuhamo v slani vodi in jo v ledeno mrzli vodi ohladimo. Lističe vijoličnega krompirja ocvremo.
Ohlajeno zelenjavo damo v posodo, primešamo jagode goji in začinimo z oljčnim oljem, kisom in soljo. Zelenjavo premešamo in postavimo na postrežni krožnik. Na marinirano zelenjavo zložimo še prekajeno šunko in lističe ocvrtega vijoličnega krompirja, potresemo s semeni čija in po želji okrasimo tudi z užitnim cvetjem ali zelišči.