© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko

Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Solata iz gomoljne zelenjave s semeni čija in prekajeno šunko

Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata-iz-gomoljne-zelenjave-s-semeni-cija-in-prekajeno-sunko_558x620_acf_cropped

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.

Sestavine

  • 1 koleraba
  • 1 gomoljna zelena
  • 1 rumen korenček
  • 1 rdeč korenček
  • 1 pastinak
  • 1 vijoličen krompir
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • sol
  • 100 g jagod goji
  • 16 rezin prekajene šunke
  • semena čija
  • olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 koleraba
  • 1 gomoljna zelena
  • 1 rumen korenček
  • 1 rdeč korenček
  • 1 pastinak
  • 1 vijoličen krompir
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • sol
  • 100 g jagod goji
  • 16 rezin prekajene šunke
  • semena čija
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Gomoljno zelenjavo olupimo in narežemo na tanke rezine oziroma lističe. Vsako vrsto zelenjave, razen vijoličnega krompirja, ločeno skuhamo v slani vodi in jo v ledeno mrzli vodi ohladimo. Lističe vijoličnega krompirja ocvremo.

2

Ohlajeno zelenjavo damo v posodo, primešamo jagode goji in začinimo z oljčnim oljem, kisom in soljo. Zelenjavo premešamo in postavimo na postrežni krožnik. Na marinirano zelenjavo zložimo še prekajeno šunko in lističe ocvrtega vijoličnega krompirja, potresemo s semeni čija in po želji okrasimo tudi z užitnim cvetjem ali zelišči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.