Kaj boste skuhali danes?
Jabolčna pita z zeleno in slanino
Jabolčna pita z zeleno in slanino
Sestavine
testo
- 200 g moke
- ščep soli
- 120 g masla
nadev
- 300 g gomolja zelene
- 3 jabolka
- 2 žlički limonovega soka
- 100 g smetane
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- sol
- poper
- 16 trakov slanine
- moka za delovno površino
- maslo za pekač
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
testo
- 200 g moke
- ščep soli
- 120 g masla
nadev
- 300 g gomolja zelene
- 3 jabolka
- 2 žlički limonovega soka
- 100 g smetane
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- sol
- poper
- 16 trakov slanine
- moka za delovno površino
- maslo za pekač
Postopek
Moko in sol zmešamo v skledi, maslo narežemo na kockice in ga vmešamo v moko. Sestavine zmešamo, da se naredijo drobtine, nato jim prilijemo 0,5 dl vode in zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo jo v folijo in položimo v hladilnik, kjer naj počiva 3 ure.
Zeleno olupimo in fino naribamo. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih prav tako naribamo. Zeleno in jabolka v skledi zmešamo z limonovim sokom.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v krog. Pekač za pito premera 23 cm namastimo in ga obložimo s testom.
Smetano, jajce in rumenjak primešamo zeleni in jabolkom ter začinimo. Testeno oblogo nadevamo z nadevom. Pito obložimo s trakovi slanine, s katerimi naredimo mrežo. V pečici pečemo 25 do 30 minut. Pito postrežemo toplo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen piščanec z limonovo-timijanovo masleno omako
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Banana split s soljeno karamelno omako
Legendarna klasika - tokrat pripravljena na žaru.