© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčna pita z zeleno in slanino

Jabolčna pita z zeleno in slanino

Čas priprave 1 h 20 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcna-pita-z-zeleno-in-slanino_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • ščep soli
  • 120 g masla

nadev

  • 300 g gomolja zelene
  • 3 jabolka
  • 2 žlički limonovega soka
  • 100 g smetane
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol
  • poper
  • 16 trakov slanine
  • moka za delovno površino
  • maslo za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • ščep soli
  • 120 g masla

nadev

  • 300 g gomolja zelene
  • 3 jabolka
  • 2 žlički limonovega soka
  • 100 g smetane
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol
  • poper
  • 16 trakov slanine
  • moka za delovno površino
  • maslo za pekač

Postopek

1

Moko in sol zmešamo v skledi, maslo narežemo na kockice in ga vmešamo v moko. Sestavine zmešamo, da se naredijo drobtine, nato jim prilijemo 0,5 dl vode in zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo jo v folijo in položimo v hladilnik, kjer naj počiva 3 ure.

2

Zeleno olupimo in fino naribamo. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih prav tako naribamo. Zeleno in jabolka v skledi zmešamo z limonovim sokom.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v krog. Pekač za pito premera 23 cm namastimo in ga obložimo s testom.

4

Smetano, jajce in rumenjak primešamo zeleni in jabolkom ter začinimo. Testeno oblogo nadevamo z nadevom. Pito obložimo s trakovi slanine, s katerimi naredimo mrežo. V pečici pečemo 25 do 30 minut. Pito postrežemo toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.