
Jagnjetina s toplo krompirjevo solato z olivami
Jagnjetina je kraljica pomladi
Jagnjetina s toplo krompirjevo solato z olivami
Jagnjetina je kraljica pomladi

Sestavine
- 100 g grškega jogurta
- 400 g jagnječje ledvene pečenke brez kosti
- 2 žlički repičnega olja
- morska sol
- listi pikantne solate, na primer vodne kreše in rukole, ko postrežemo
krompirjeva solata z olivami
- 2 žlici oljčnega olja
- 350 g mladega krompirja
- 40 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 50 g grškega jogurta
- 2 žlički jabolčnega kisa
- sol
Preberite tudi

Kaj je edamame, tihi zvezdnik med zdravo prehrano?
Edamame ni le trend, temveč superživilo, ki podpira dobro počutje in hormonsko ravnovesje. Spoznajte, zakaj je ta zeleni prigrizek tako priljubljen.

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske radosti
Simpatična in vedno nasmejana voditeljica Žana Vidmar prosti čas najraje preživlja z družino, zato se še toliko bolj veseli prihajajočih praznikov, ki bodo v njihovem domu kreativni, igrivi, sladki in predvsem polni smeha ter družinske povezanosti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.
Sestavine
- 100 g grškega jogurta
- 400 g jagnječje ledvene pečenke brez kosti
- 2 žlički repičnega olja
- morska sol
- listi pikantne solate, na primer vodne kreše in rukole, ko postrežemo
krompirjeva solata z olivami
- 2 žlici oljčnega olja
- 350 g mladega krompirja
- 40 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 50 g grškega jogurta
- 2 žlički jabolčnega kisa
- sol
Postopek
V kozico damo krompir, ga prelijemo z vodo, rahlo solimo, zavremo in kuhamo 10 do 12 minut. Nato ga odcedimo in položimo na plitev pekač, da se ohladi.
Pripravimo jagnjetino. Jogurt zmešamo z oljčnim oljem in po okusu začinimo z morsko soljo. Ledveno pečenko po vseh straneh dobro natremo z jogurtovo mešanico. Postavimo v hladilnik za eno uro.
Pečico segrejemo na 200 °C. Nepregorno ponev segrejemo in vanjo vlijemo repično olje. Na njem na hitro popečemo meso z vseh strani, da se temno zlato rjavo obarva, nato ponev postavimo v pečico za 7 do 10 minut oziroma da je meso manj pečeno (medium rare). Meso vzamemo iz pečice in pustimo, da počiva 5 minut.
Pripravimo krompirjevo solato. Olive razpolovimo. Ohlajen krompir narežemo na debele rezine. V ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo oljčno olje, nanj stresemo krompir in ga pražimo 10 minut oziroma tako dolgo, da dobi zlato rjavo skorjico. Nato ga predenemo v skledo in zmešamo z olivami, jogurtom in kisom. Solimo po okusu. Solato postrežemo toplo z narezano pečenko in solatnimi listi.