
Čokoladne potičke
Čokoladne potičke

Sestavine
- 500 g bele moke
- 40 g kvasa
- 60 g masla
- 80 g sladkorja
- pribl. 2 dl mleka
- šilce ruma
- limonova ali pomarančna lupina
- vaniljev sladkor
- sol
- jajce za premaz
čokoladni nadev
- 2 jajci
- 300 g naribane jedilne čokolade
- 100 g masla
- 150 g sladkorja
- 150 g mletih blanširanih mandljev
- 50 g piškotnih drobtin
- ½ dl sladke smetane
- 2 žlici ruma
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 500 g bele moke
- 40 g kvasa
- 60 g masla
- 80 g sladkorja
- pribl. 2 dl mleka
- šilce ruma
- limonova ali pomarančna lupina
- vaniljev sladkor
- sol
- jajce za premaz
čokoladni nadev
- 2 jajci
- 300 g naribane jedilne čokolade
- 100 g masla
- 150 g sladkorja
- 150 g mletih blanširanih mandljev
- 50 g piškotnih drobtin
- ½ dl sladke smetane
- 2 žlici ruma
Postopek
Za pripravo testa sledite navodilom za pripravo korenčkove potice.
Za nadev maslo in sladkor penasto umešamo, nato počasi primešamo jajca, sladko smetano, naribano čokolado in rum. Temperatura nadeva naj bo enaka temperaturi testa.
Testo razvaljamo in ga narežemo na trakove, dolge toliko, kot je dvakratna dolžina premera modelčkov. Približno 6 cm široko jih namažemo s čokoladnim nadevom, potresemo z mletimi mandlji in piškotnimi drobtinami ter zvijemo do konca nadeva.

Ob robu nadeva testo premažemo z jajcem, odrežemo in rob zlepimo.

Ponovimo s preostalim testom in nadevom.

Potičke položimo v namaščene modelčke in nadaljujemo kot v receptu za korenčkovo potico, le da male potičke pečemo 12 minut.
