
Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo
Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan
Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo
Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlička cimeta
- ½ žličke sode bikarbone
- 140 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
- 4 jajca
- 3 neolupljena jabolka
- 100 g orehov
- maščoba za modla
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 50 g temnega sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 200 g sirnega namaza ali kremnega sira
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlička cimeta
- ½ žličke sode bikarbone
- 140 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
- 4 jajca
- 3 neolupljena jabolka
- 100 g orehov
- maščoba za modla
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 50 g temnega sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 200 g sirnega namaza ali kremnega sira
Postopek
Jabolka operemo in jih grobo naribamo, orehe pa grobo nasekljamo. Pečico segrejemo na 150 °C. Dva tortna modla premera 20 cm premažemo z maščobo in obložimo s papirjem za peko. V veliko skledo damo moko, cimet, sodo bikarbono in sestavine zmešamo z obema vrstama sladkorja, ki morata biti brez grudic. Dodamo olje, jajca in jabolka ter vse dobro premešamo. Vmešamo še orehe, nato pa testo razdelimo v oba modla in pečemo približno 45 minut; pecivo je pečeno, če je lesena palčka, ki jo zapičimo v biskvit, čista. Biskvit nekaj minut ohlajamo, nato ga odstranimo iz modla in popolnoma ohladimo.
Pripravimo še kremo tako, da vse sestavine stepemo in kremo nato ohladimo, da se zgosti, vendar je še vedno mazava. En biskvit premažemo s polovico kreme, ga pokrijemo z drugim biskvitom in premažemo s preostankom kreme.