
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek

Sestavine
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 6 redkvic
- 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- 2 žlici bučnih semen
- 200 g humusa
- 2 žlici semen granatnega jabolka
- ščep sumaka*

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 6 redkvic
- 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- 2 žlici bučnih semen
- 200 g humusa
- 2 žlici semen granatnega jabolka
- ščep sumaka*
Postopek
Čebulo narežemo na lističe, redkvice pa na četrtine. Oboje damo v skledico in zmešamo z rdečim vinskim kisom, sladkorjem in dobrim ščepom soli. Pustimo, da se marinira 15 minut. Medtem v suhi ponvici popražimo bučna semena, da začnejo pokati.
Humus razprostremo na krožnik, nanj naložimo marinirano čebulo in redkvice ter posujemo s semeni granatnega jabolka, bučnimi semeni in sumakom. Pokapamo z malo marinade in ponudimo.