
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo

Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Iz moke, rumenjaka, masla, smetane, ruma in ščepca soli pripravimo voljno testo. Če je premehko ali še nekoliko lepljivo, dodamo še malo moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo približno na centimeter debelo in s poljubno velikim obodcem izrežemo srčke (manjši so lepši).
V kozici segrejemo olje na 150 °C in srčke ocvremo, da postanejo zlato rumene barve. Če je temperatura olja previsoka, se lahko zgodi, da so srčki zunaj temni, noter pa še surovi. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Ocvrti srčki so primerni tudi kot sladko darilo za valentinovo!