Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Iz moke, rumenjaka, masla, smetane, ruma in ščepca soli pripravimo voljno testo. Če je premehko ali še nekoliko lepljivo, dodamo še malo moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo približno na centimeter debelo in s poljubno velikim obodcem izrežemo srčke (manjši so lepši).
V kozici segrejemo olje na 150 °C in srčke ocvremo, da postanejo zlato rumene barve. Če je temperatura olja previsoka, se lahko zgodi, da so srčki zunaj temni, noter pa še surovi. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Ocvrti srčki so primerni tudi kot sladko darilo za valentinovo!