Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko

Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake

Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko

Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
riba ribe brancin holandska omaka grenivka Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 5 črnih poprovih zrn
  • ¼ žličke koriandrovih semen (po želji)
  • 1 rdeča grenivka
  • 100 g masla
  • 2 velika rumenjaka
  • 1 žlica sladke smetane
  • 4 fileji brancina po 100 g
  • 2 žlički olja
  • sol
  • kuhana zelena zelenjava za prilogo

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 5 črnih poprovih zrn
  • ¼ žličke koriandrovih semen (po želji)
  • 1 rdeča grenivka
  • 100 g masla
  • 2 velika rumenjaka
  • 1 žlica sladke smetane
  • 4 fileji brancina po 100 g
  • 2 žlički olja
  • sol
  • kuhana zelena zelenjava za prilogo

Postopek

1

Vinski kis, poper in koriander (če ga uporabimo) damo v majhno kozico skupaj z žlico vode. Kuhljamo, in ko v kozico ostane le za eno žličko tekočine, odstavimo. Če izhlapi preveč tekočine, dodamo še malo vode.

2

Iz grenivke izrežemo krhlje brez membran in jih položimo na papirnate brisače. Iz preostanka sadeža (membran), ki nam ostane v roki, iztisnemo sok.

3

Maslo stopimo v majhni kozici in ga prihranimo na toplem. Rumenjaka damo v multipraktik in ju solimo. V jajca precedimo pripravljen reduciran kis; poper in koriander zavržemo. Dodamo žličko soka grenivke in nekaj sekund mešamo.

4

Med nadaljnjim mešanjem dodamo žlico masla in žlico smetane. Postopoma dodajamo preostalo maslo, vedno počakamo, da se dobro vmeša in dobimo gosto, gladko omako, preden dodamo naslednjo žlico. Maslo, ki ga dodajamo, mora biti toplo. Dodamo še žličko soka grenivke, da se omaka malo zrahlja, in začinimo. Vmešamo krhlje grenivke in jih malo natrgamo. Medtem ko pripravljamo ribo, hranimo omako na toplem.

5

Ribje fileje na kožni strani malo zarežemo in začinimo. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo, dodamo olje in na njem spečemo ribje fileje. Dva fileja damo v ponev s kožo spodaj in pečemo 4 do 5 minut, da meso skoraj v celoti spremeni barvo in je koža hrustljava. Obrnemo ju in 30 sekund pečemo še na drugi strani. Pečena fileja odložimo na topel krožnik in spečemo še preostale. Postrežemo s holandsko omako in kuhano zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.