Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko
Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake
Hrustljavo pečen brancin s holandsko omako z grenivko
Grenivka lepo preseka masleno razkošje klasične holandske omake
Sestavine
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 5 črnih poprovih zrn
- ¼ žličke koriandrovih semen (po želji)
- 1 rdeča grenivka
- 100 g masla
- 2 velika rumenjaka
- 1 žlica sladke smetane
- 4 fileji brancina po 100 g
- 2 žlički olja
- sol
- kuhana zelena zelenjava za prilogo
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 5 črnih poprovih zrn
- ¼ žličke koriandrovih semen (po želji)
- 1 rdeča grenivka
- 100 g masla
- 2 velika rumenjaka
- 1 žlica sladke smetane
- 4 fileji brancina po 100 g
- 2 žlički olja
- sol
- kuhana zelena zelenjava za prilogo
Postopek
Vinski kis, poper in koriander (če ga uporabimo) damo v majhno kozico skupaj z žlico vode. Kuhljamo, in ko v kozico ostane le za eno žličko tekočine, odstavimo. Če izhlapi preveč tekočine, dodamo še malo vode.
Iz grenivke izrežemo krhlje brez membran in jih položimo na papirnate brisače. Iz preostanka sadeža (membran), ki nam ostane v roki, iztisnemo sok.
Maslo stopimo v majhni kozici in ga prihranimo na toplem. Rumenjaka damo v multipraktik in ju solimo. V jajca precedimo pripravljen reduciran kis; poper in koriander zavržemo. Dodamo žličko soka grenivke in nekaj sekund mešamo.
Med nadaljnjim mešanjem dodamo žlico masla in žlico smetane. Postopoma dodajamo preostalo maslo, vedno počakamo, da se dobro vmeša in dobimo gosto, gladko omako, preden dodamo naslednjo žlico. Maslo, ki ga dodajamo, mora biti toplo. Dodamo še žličko soka grenivke, da se omaka malo zrahlja, in začinimo. Vmešamo krhlje grenivke in jih malo natrgamo. Medtem ko pripravljamo ribo, hranimo omako na toplem.
Ribje fileje na kožni strani malo zarežemo in začinimo. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo, dodamo olje in na njem spečemo ribje fileje. Dva fileja damo v ponev s kožo spodaj in pečemo 4 do 5 minut, da meso skoraj v celoti spremeni barvo in je koža hrustljava. Obrnemo ju in 30 sekund pečemo še na drugi strani. Pečena fileja odložimo na topel krožnik in spečemo še preostale. Postrežemo s holandsko omako in kuhano zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh
Natrgana čilijeva govedina v tortiljnih skledicah
Govedina v tortiljinih skledicah za popolno zabavo po mehiško