© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski kare s sirom in marelicami

Marelica se izvrstno poda mesnim jedem.

Svinjski kare s sirom in marelicami

Marelica se izvrstno poda mesnim jedem.

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjski-kare_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg svinjskega kareja (brez kosti)
  • 100 g poltrdega sira
  • 30 g suhih marelic
  • malo mlete kumine
  • 2 rožmarinovi vejici
  • olje za peko

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 žlica masla
  • 1 šalotka
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 30–50 g hladnega masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega kareja (brez kosti)
  • 100 g poltrdega sira
  • 30 g suhih marelic
  • malo mlete kumine
  • 2 rožmarinovi vejici
  • olje za peko

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 žlica masla
  • 1 šalotka
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 30–50 g hladnega masla

Postopek

1

Na zgornji strani kareja naredimo z nožem dve globoki vzdolžni zarezi. Meso začinimo s soljo, poprom in kumino. Sir narežemo na trakove. Marelice nekoliko zmehčamo v vodi, nato pa narežemo na majhne kose. V eno mesno zarezo napolnimo marelice, v drugo pa sir. Meso povežemo z vrvico, da ohrani svojo obliko.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Meso v ponvi na vročem olju na vseh straneh lepo popečemo. Preložimo ga v pekač, dodamo rožmarinove vejice in pečemo v pečici približno eno uro. Vmes ga večkrat zalijemo s sokom, ki se izloča pri pečenju. Pečenko vzamemo iz pekača in prihranimo na toplem.

3

Medtem olupimo in drobno narežemo šalotko. K soku od pečenja dodamo malo masla, nato pa šalotko, ki jo zdušimo in zalijemo z rdečim vinom. Omako nekoliko povremo, obogatimo s hladnim maslom in začinimo. Meso narežemo na rezine in postrežemo s pripravljeno omako. Zraven ponudimo pečen krompir in korenček.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.