
Azijska račja solata
Račka v solati - zakaj pa ne!
Azijska račja solata
Račka v solati - zakaj pa ne!

Sestavine
- 2 kosa račjih prsi s kožo
- sol in poper
- 250 g češnjevih paradižnikov
- šopek mlade čebulice
- 100 g mešanice rukole in vodne kreše
preliv
- 1 nariban strok česna
- 1 žlička sveže naribanega ingverja
- 2 žlici sojine omake
- 3 žlice medu

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 kosa račjih prsi s kožo
- sol in poper
- 250 g češnjevih paradižnikov
- šopek mlade čebulice
- 100 g mešanice rukole in vodne kreše
preliv
- 1 nariban strok česna
- 1 žlička sveže naribanega ingverja
- 2 žlici sojine omake
- 3 žlice medu
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Kožo račjih prsi zarežemo, solimo in popramo. Na visoki temperaturi segrejemo oplasteno ponev, vanjo položimo račje prsi s kožo navzdol in pečemo 4 minute ali toliko časa, da se koža hrustljavo zapeče. Obrnemo jih in na hitro popečemo še na drugi strani, nato jih prenesemo v pekač.
Zmešamo vse sestavine za preliv. 2 žlici preliva prihranimo, s preostalim pa prelijemo račje prsi. Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 minut, če želimo rožnato meso, ali dlje, če nam je ljubše bolj pečeno. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati 4 minute, nato meso narežemo na trakove
Paradižničke razpolovimo, čebulico poševno narežemo na kolobarje in oboje pomešamo z rukolo, vodno krešo in trakci račjega mesa. Pokapamo s preostalim prelivom in postrežemo.