© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Azijska račja solata

Sestavine

  • 2 kosa račjih prsi s kožo
  • sol in poper
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g mešanice rukole in vodne kreše

preliv

  • 1 nariban strok česna
  • 1 žlička sveže naribanega ingverja
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 žlice medu
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 kosa račjih prsi s kožo
  • sol in poper
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g mešanice rukole in vodne kreše

preliv

  • 1 nariban strok česna
  • 1 žlička sveže naribanega ingverja
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 žlice medu

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Kožo račjih prsi zarežemo, solimo in popramo. Na visoki temperaturi segrejemo oplasteno ponev, vanjo položimo račje prsi s kožo navzdol in pečemo 4 minute ali toliko časa, da se koža hrustljavo zapeče. Obrnemo jih in na hitro popečemo še na drugi strani, nato jih prenesemo v pekač.

2

Zmešamo vse sestavine za preliv. 2   žlici preliva prihranimo, s preostalim pa prelijemo račje prsi. Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 minut, če želimo rožnato meso, ali dlje, če nam je ljubše bolj pečeno. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati 4 minute, nato meso narežemo na trakove

3

Paradižničke razpolovimo, čebulico poševno narežemo na kolobarje in oboje pomešamo z rukolo, vodno krešo in trakci račjega mesa. Pokapamo s preostalim prelivom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.