
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

Sestavine
Testo
- 500 g brezglutenske moke
- 400 g tople vode
- 15 g soli
- 10 g suhega kvasa
- 15 g oljčnega olja
- dodatki po izbiri

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
Testo
- 500 g brezglutenske moke
- 400 g tople vode
- 15 g soli
- 10 g suhega kvasa
- 15 g oljčnega olja
- dodatki po izbiri
Postopek
Moko, kvas in sol dobro premešamo, nato pa dodamo vodo ter olivno olje. Maso mesimo približno 10 minut, da dobimo homogeno in mehko testo.
Testo razdelimo v 3 do 4 hlebčke in pustimo vzhajati v zaprti posodi na sobni temperaturi vsaj 2 uri.
Hlebčke oblikujemo v obliko pice, nadevamo s poljubnimi sestavinami in spečemo v pečici na čim višji temperaturi.
Nasvet
Pica bo še boljša, če pri peki uporabimo poseben kamen za peko ali namensko pečico za pice